avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... suport juridic - transfer pensie de la o banca la alta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

suport juridic - transfer pensie de la o banca la alta

mama are proprire pe cardul de pensie
cardul este blocat
in fiecare luna se face propirea ,apoi merge la banca pentru a scoate restul
mama doreste sa imi faca procura , pentru a putea sa ridic eu pensia de la banca,
ea fiind greu deplasabila
noi locuim in tro comuna unde nu este sediu de banca
am intrebat la banca , nu mi sa dat nici un raspuns concludent
acestia avand o politica anti client
raspunsul aberant a fost
faceti procura xxxx si apoi vedem daca este aceptata
ce procura se poate face in acest caz
repet , card de pensie , cu propire lunara
ce procura se face ca sa pot ridica eu banii de la banca
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:43, 7 Octombrie 2016
Mergeți la notar.
multumesc de raspuns
eu vreau sa stiu daca exista posibilitatea
daca exista un tip anume de procura acceptata de banci in cazul meu
Nu exista un anumit tip, va imputerniceste ca sa o reprezentati in fata bancii, sa depuneti cereri in numele ei si a-i ridica pensia.

"Procura specială trebuie să conţină următoarele elemente:

- numele, prenumele, cetăţenia, data şi locul naşterii, alte date personale înscrise în actul de identitate (valabil la data emiterii procurii) al titularului dreptului la pensie, precum şi numărul şi seria actului menţionat;

- numele, prenumele, cetăţenia, data şi locul naşterii, alte date personale înscrise în actul de identitate (valabil la data emiterii procurii) al mandatarului, precum şi numărul şi seria actului menţionat;

- obiectul mandatului, respectiv depunerea dosarului de pensie, deschiderea contului curent/contului de card, în vederea încasării pensiei, încasarea drepturilor cuvenite curente şi restante, semnarea extrasului de cont, ridicarea deciziei de pensie, a carnetului de muncă original, precum şi a taloanelor de plată a pensiei, taloanelor speciale de călătorie/legitimaţiei de transport etc.; ( aici se completeaza cu ce urmeaza sa faceti efectiv)

- precizarea că mandatarul are toate obligaţiile ce îi revin titularului, inclusiv aceea de a comunica orice schimbare, de natură să conducă la modificarea condiţiilor în funcţie de care a fost stabilită sau se plăteşte pensia, intervenită în situaţia titularului, în termen de 15 zile de la data apariţiei acesteia, casei teritoriale de pensii, respectiv casei de pensii sectoriale, în evidenţele căreia se află.

Aşa cum se arată şi în Norma de aplicare, procura specială este valabilă o perioadă de maximum 18 luni de la data autentificării."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se va intampla daca......? Tarzan2012 Tarzan2012 Azi dimineata uitandu-ma la stiri,am vazut cum procurorii DNA doresc sa-l bage la inchisoare pe fostul premier Adrian Nastase. Nu doresc sa dezbatem aici ... (vezi toată discuția)
Procura pensie Marula Marula Am depus procură legală de pensie ca mandatara soțului meu, cu semnătură de consul. Am fost identificată cu pasaport din România valabil la data ... (vezi toată discuția)
probleme cu procura ylys ylys In anul 2006 am fost imputernicit de care sora mea sa ma ocup de documentatia necesara pentru ca fata ei sa beneficieze de alocatie. Prin aceeasi procura sunt ... (vezi toată discuția)