Pot sa solicit casarea dispozitiei de obligare la cheltuieli de judecata, intrucat, la unicul termen de judecata am fost absent, atunci partea adversa a solicitat cheltuieli de judecata.
Nici nu mi-a fost nici comunicata intampinarea formulata de partea adversa.
Astfel ca nu am putut face aparari impotriva cererii de acordare a cheltuielilor de judecata si nu s-a respectat contradictorialitatea.
Potrivit prev. art. 14
(4) Părţile au dreptul de a discuta şi argumenta orice chestiune de fapt sau de drept invocată în cursul procesului de către orice participant la proces, inclusiv de către instanţă din oficiu.
(5) Instanţa este obligată, în orice proces, să supună discuţiei părţilor toate cererile, excepţiile şi împrejurările de fapt sau de drept invocate.
(6) Instanţa îşi va întemeia hotărârea numai pe motive de fapt şi de drept, pe explicaţii sau pe mijloace de probă care au fost supuse, în prealabil, dezbaterii contradictorii.
Or, daca partea adversa a facut o cerere, pt prima data, la termenul la care nu am fost prezent... evident ca nu a fost dezbatuta in contradictoriu!
Nu faceti confuzie intre faptul ca nu ati fost prezent si procedura de citare a fost legal indeplinita.
Daca aceasta procedura nu ar fi fost legal indeplinita atunci putem discuta despre motive de casare.