avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... obiectiuni expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

obiectiuni expertiza

Buna!
obiectiunile facute de expertul parte trebuie semnate obligatoriu si de avocat? Expertii asistenti ai partilor nu au semnat pe raportul de expertiza fiindca nu au avut timpul necesar sa studieze expertiza. Expertul desemnat s-a inteles cu expertii asistenti ca :daca nu sunt de acord cu expertiza sa faca separat obiectiuni.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 19:56, 3 Aprilie 2015
Mai jos gasiti og2/2000 actualizata, legea expertilor tehnici

[ link extern ] /

Strict la intrebare: expertul desemnat a sarit calul, nu-i chiar de capul lui.
Nu e nevoie de semnatura avocatului, cititi ordonanta si va lamuriti !
Expertul desemnat are obligatia legala, sa convoace partile si expertii parte la expertiza. Nu exista prevederi legale care sa impuna prezenta avocatului la expertiza si nici vizarea observatiilor fcaute de catre expertii parte.
Expertii parte participa efectiv la expertiza si discuta concluziile raportului de expertiza cu expertul desemnat, care a re obligatia intocmirii raportului de expertiza.
Expertii parte semneaza raportul de expertiza alaturi de expertul desemnat daca sunt de acord cu concluziile raportului de expertiza. Daca nu sunt de acord cu concluziile raportului de expertiza, experitii parte intocmesc, separat, un punct de vedere, intr-un document scris, in care isi sustin punctul de vedere propriu.
"Intelegerea" de care amintiti, intre experti, este de fapt, obligatie legala, nu un favor.
[...]expertii parte intocmesc, separat, un punct de vedere, intr-un document scris[...] care este parte a raportului de expertiza tehnica judiciara, asta e bine de reinut!
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
DlGoe, utilizator
Asa o fi "scriptic" dar eu va spun cum s-a procedat in cazul meu>Expertul parte mi-a trimis raportul de expertiza prin e-mail sa-l studiez si sa-i zic daca am obiectiuni.Mi-a mai zis ca nu a semnat expertiza fiindca nu a avut timp s-o studieze.La cererea mea am facut impreuna obiectiunile, le-am semnat eu si expertul parte si le-am depus la registratura.Astept sa vad ce se intampla luna viitoare cand am termen.
La urmatorul termen de judecata nu cred sa se intample ceva.
Obiectiunile trebuie acceptate de catre instanta de judecata si apoi, daca sunt acceptate, expertul desemnat va raspunde punctual la aceste observatii.
Expertul parte probabil, nu cunoaste procedura, desi prin depunerea observatiilor la raportul de expertiza, se poate admite de catre instanta ca si-a spus punctul de vedere.
Raportul de expertiza nu trebuie sa ajunga la partile in proces inainte de a fi vazut si distribuit de catre instanta de judecata, pentru studiu si pentru eventuale observatii.
Probabil, expertul parte a primit el raportul de expertiza de la expertul desemnat, pentru a-si spune punctul de vedere, iar acesta vi l-a trimis si dvs., gest posibil a fi la limita legii.

Alte discuții în legătură

Expert chemat in instanta pt lamuriri ContSters344547 ContSters344547 Buna! Dupa o a doua expertiza judiciara la care fiecare parte a avut asistent expert s-au facut obiectiuni de ambele parti.S-au aprobat si urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)
Raport expertiza tehnica in constructii IrinaAndries IrinaAndries Buna ziua! In cadrul unei proceduri de asigurare de probe s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice in constructii si instalatii. Expertul tehnic in ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer o contraexpertiza si un expert parte? niculinapopa niculinapopa Buna seara! Am pe rol un proces (litigiu de munca ) privind recuperare drepturi salariale Expertul desemnat de instanta ,a intocmit raportul de ... (vezi toată discuția)