avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita decedat

buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea situatie:
in 06.2014 se deschide un dosar de executare silita asupra unei persoane. in 10.2014 persoana decedeaza. in 11.2015 se trimite de catre executor, la cererea creditorului, o notificare catre Centrul National de administrare a registrelor nationale notariale precum ca s-a inceput executarea silita si daca s-a dezbatut mostenirea. in 12.2015 executorul inchide dosarul de executare pentru decesul persoanei executate si imposibilitatea valorificarii bunurilor.
acum, mostenitorul a deschis procedura de succesiune dar notarul spune ca din cauza acelei notificari la registrele notariale nu poate face nimic, nu poate elibera certificatul de mostenitor. Executorul a fost contactat si rugat sa notifice la acel centru national faptul ca dosarul de executare a fost inchis, dar nu vrea sa faca acest lucru.
cum se poate rezolva aceasta probelema?
cand se prescrie acea datorie pentru care a fost inceputa executarea silita in 2014?
multumesc anticipat pentru orice solutie primita.
Cel mai recent răspuns: jjy , utilizator 14:29, 7 Octombrie 2016
Buna ziua,
Conform art. 2517 Cod Civil
Termenul general de 3 ani
Termenul prescripţiei este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen.
Termenul curge de la data nasterii dreptului adica de la data de 06.2014.
Va adresati pe urma instantei de judecata pentru a se constata prescriptia.
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
acum, nu se poate deloc dezbate mostenirea (asa spune notarul)?
Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie de regula in 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii (daca e o sentinta judecatoreasca), de la data scadentei (daca e un imprumut) etc.

Spuneti-ne despre ce fel de datorie este vorba ? Ce act o constata?

din pacate foarte multe detalii nu stim, noi, mostenitorii.
ce am aflat de la executor a fost ca executarea a fost ceruta de TBI CREDIT (probabil s-a luat un imprumut) si pe siteul judecatoriei am gasit o mentiune precum ca in 06.2014 s-a admis cererea (probabil cererea de executare silita). cu alte detalii, a plecat decedatul cu ele, din pacate. decedatul locuia singur, de asta si lipsa acestor informatii.
decedatul avea doar bunuri imobile in coproprietate cu fratii sai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca grad 2, executare silita danaclaudiu danaclaudiu am incheiat acum 4 ani un act notarial de imprumut, prin care am inprumutat niste bani pentru care sa pus ipoteca de grad 2 pe apartamentul meu cumparat prin ... (vezi toată discuția)
Executare silita debitor decedat DoinitaPana DoinitaPana Lucrez la Serviciul de executare silita din cadrul unei Primarii, si am intocmit un dosar de executare silita pe numele unui debitor care este decedat. ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca flocirel flocirel Buna ziua. Ultima rata achitat pentru un imprumut la TBI a fost in 2008. In perioada 2008-2009 am fost ocupat cu problemele unui divort si am achitat bancile ... (vezi toată discuția)