avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depunere permis prin posta, dupa respingerea plangerii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depunere permis prin posta, dupa respingerea plangerii impotriva suspendarii

Respinge ca neîntemeiată plângerea contravenţională formulată de petentul ------------ în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi. Cu apel la Tribunalul Iaşi (care se depune la Judecătoria Iaşi), în 30 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 04.10.2016.

Aceasta e solutia pe scurt, comunicarea a avut loc pe 04.10, trebuie sa depuna permisul in 15 zile de la curgerea celor 30 de la comunicare?

Am inteles ca fara o copie legalizata a hotararii daca trimite permisul, perioada de suspendaree nu intra in vigoare, e adevarat? El fiind in afara tarii ce variante are? Sa astepte politia sa legalizeze hotararea si sa ii trimita acea instiintare acasa?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:18, 7 Octombrie 2016
In primul rand, avem de a face cu o sentinta neredactata si implicit necomunicata, sau cel putin eu asa inteleg.
Pana la acest moment nu aveti o hotarare definitiva.
Asa cum se mentioneaza acolo, aveti la dispozitie 30 de zile de la comunicare pentru a formula apel.
Avand in vedere solutia nefavorabila de la Judecatorie, formulati apelul in termenul de 30 de zile.
Politia nu va legaliza vreodata o astfel de hotarare.
Multumesc pentru raspuns!
Nu vrea sa mai formuleze apel respectivul, locuieste in strainatate, ar vrea sa predea permisul cand va fi posibl, prin posta, pentru a termina ispava aceasta cat mai curand. Dupa cele 30 zile pt apel, hotararea ramane irevocabila, nu? Atunci o va legaliza politia?
Multumesc.
Politia nu o va legaliza, va repet.
Dvs trebuie sa va ingrijiti de acest aspect.
la 33 de zile de la comunicare mergeti la judecatorie si legalizati sentinta.
Dupa aceia depuneti permisul
legalizarea o puteti solicita prin posta trimitand cererea, sentinta nelegalizata si cutanta pentru taxa de timbru de 5 lei.
Dupa ce va vine, atasati permisul si trimiteti recomandata cu confirmare de primire
Multumesc, complcat dar am inteles. Presupun ca nu poate merge altcinvea sa legalizeze acea sentinta?

Alte discuții în legătură

Predare personala (?) permis in termen de 15 zile de la ramanerea hotararii definitive si irevocabila DianaMaria111 DianaMaria111 Buna ziua, A fost respinsa plangerea impotriva suspendarii permisului. 1. Termenul de 15 zile incepe sa curga de la ramanerea hotararii definitiva si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o întrebare care îmi răscolește luna decembrie!: ... silvia159 silvia159 Buna ziua! Am o întrebare care îmi răscolește luna Decembrie!: 1. S-a solutionat în instanță un proces de partaj judiciar, Civil, sectie comună ... (vezi toată discuția)
Confuzie: hotarare/hotarare definitiva sofiatitan sofiatitan Buna ziua, am avut un proces in care pe site, scrie asa: Tip solutie: Admite plângerea Cu apel în 30 zile de la comunicare prin punerea soluţiei la ... (vezi toată discuția)