avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua! Am o întrebare care îmi răscolește luna ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua! Am o întrebare care îmi răscolește luna Decembrie!: ...

Buna ziua! Am o întrebare care îmi răscolește luna Decembrie!:
1. S-a solutionat în instanță un proces de partaj judiciar, Civil, sectie comună 12nnn/300/2019
Data inregistrarii inițiale: 06.08.2019
Data ultimei modificari: 28.10.2020 Finalul zice: Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare ce se va înregistra la Judecătoria Sectorului Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei astăzi, 22.10.2020.
2. S-au descoperit ulterior ”erori materiale” fapt pentru care a mai apărut un dosar ... a1
Data inregistrarii 28.10.2020
Data ultimei modificari: 11.11.2020 Finalul zice:Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare ce se va înregistra la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, astăzi, 03.11.2020.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 03.11.2020.
Subliniez că nici până la această dată n-am primit prin poștă sau altcumva sentință sau sențințe (hotărâri). N-am primit nimic scris din partea Judecatoriei.
Intrebari:
- când (în condițiile în care nimeni nu face apel) pot trimite spre legalizare
- când se termină cele 30 de zile ???
-care sunt pașii de urmat?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: silvia159 , utilizator 20:01, 26 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de 30 de zile începe să curgă din momentul în care primiți hotărârea redactată, prin poștă, nu de când se pronunță instanța. Dacă înăuntrul acestui termen nu face nimeni apel, după ce trec cele 30 de zile, formulați o cerere de legalizare a hotararii, la care atasați o taxă judiciară de 5 lei, și le depuneți la registratura instantei, urmand ca in cateva zile sa vi se elibereze hotarea legalizata.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
Stoean Lavinia-Cătălina, Avocat
Mulțumesc mult. O zi frumoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pronuntată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţe dya_dia dya_dia Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele doua intrebari, cu multumirile anticipate :) 1. Voi mai primi sentinta prin corespondenta sau am ... (vezi toată discuția)
Ajutor dya_dia dya_dia Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele doua intrebari, cu multumirile anticipate :) 1. Voi mai primi sentinta acasa,prin posta, sau am ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare in proces civil AurelianDan AurelianDan Buna ziua, Ce inseamna :\"Tip solutie: Amână cauza Solutia pe scurt: Amana pronuntarea la data de 27.01.2020, pronuntarea hotararii se va face prin punerea ... (vezi toată discuția)