avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Program de vizita minori- stabilire termen de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Program de vizita minori- stabilire termen de judecata

Salut,as dorii sa stiu si eu ,cat dureaza un proces de stabilire programul de vizita la copiii?Am bagat dosarul mai bine de doua luni in Dambovita si inca nu s-a stabilit un termen,cum e posibil sa dureze atat de mult?#-o#-o
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:06, 8 Octombrie 2016
Durează mai mult procedura de regularizare a cererii. S-a făcut întâmpinare în dosar? Dacă da, ați făcut răspuns la întâmpinare? În mod normal, în situația dată, în termen de aprox 1 lună se va stabili termenul în ședință publică.
Puteți urmări evoluția dosarului pe portalul instanțelor: www.portal.just.ro
In procedura obisnuita trec intre 2-4 luni pana la fixarea primului termen de judecata, in functie de pozitia procesuala a partilor (in sensul daca se fac eo intampinare/reconventionala sau nu).

Daca exista urgenta in stabilirea macar si provizorie a unui program de vizitare a minorilor, ar fi fost indicata procedura ordonantei presedintiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citare parat Martonze Martonze Buna seara, In procesul de incredintare minor, s-a admis cererea mamei, tatal biologic depunand cerere reconventionala pentru vizita minor in tara si in ... (vezi toată discuția)
Copii minori în afara căsătoriei. mama pleacă cu ei, rupând ... Gabi_41 Gabi_41 Copii minori în afara căsătoriei. Mama pleacă cu ei, rupând ORICE relație cu tatăl. Pe rol, fiind un proces de stabilire a domiciliului minorilor. Cum ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala in proces de divort cu minorii LLia LLia Daca dupa 2 luni reclamanta (care a deschis proces de divort cu minori ) a facut si proces ordonanta presedintiala (datorita faptului ca minorul este la ... (vezi toată discuția)