avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict parcare - accès spatiu comercial ap ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict parcare - accès spatiu comercial ap locuinte drum neomologat

Buna ziua,

Expun pe forum o neintelegere relativ domestica, dar care sunt sigura ca este relevanta pentru mai multi oameni pierduti in micile frustrari de ale blocului. X-(

Locuiesc intr-un bloc cu cale de acces unica "prin spate", practic un drum neomologat - nu are denumire, nu apare pe harta. Domiciliul este inregistrat dupa bulevardul principal din fata.

"In spate", intr-un subsol, un nene destept plateste 200 ron chirie la administratie si si-a facut un magazin de mobila la subsol (!nu demisol), nu stiu cu acordul cui si cu ce autorizatii (mobila este un produs usor inflamabil...), insa cert e ca ne face viata mizerabila, evident datorita conflictelor pe parcare.

Acum, nu ii blocheaza nimeni accesul efectiv, el isi poate deschide usa fara probleme, insa nu prea pot intra si iesi piese de moblier dupa bunul plac uneori si mai cheama Politia. Eu nu am avut acest nenoroc, doar acum cativa ani mi-a lasat un colt de masina zgariat (evident, fara martori). Insa exista aproape zilnic un conflict intre acest nene si locuitorii blocului.

Dincolo de asta, are si aroganta de a-si aloca vreo jumatate din lungimea peretelui pentru camioneta lui (si-a marcat-o cu semne de "parcare interzisa"). Acum, daca el crede ca poate sa faca asta, poate cred si eu ca pot sa lipesc niste cutii de lemn in paralel, sa pun pamant in ele si sa plantez morcovi :)) e cam cu acelasi drept.

Ce putem face legal pentru a evita neplacerile zilnice cauzate de acest Gigel?

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2016
rouaai, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:56, 8 Octombrie 2016
Nu aveti presedinte de asociatie ?
Persoanele care inteleg sa inchirieze partea comuna,sau desfasoara activitati in condominiu,
au obligatia sa incheie conventie- in care partile urmeaza sa prevada concret drepturi si obligatii
Conflicte pe parcare...de cele mai multe ori parcarile din jurul imobilelor de locuit in comun,apartin domeniului public respectiv Gigel nu are dreptul nici sa ocupe domeniul public,nici sa marcheze cu parcarea interzisa
Incercati sa solutionati amiabil,cu intelegere si cu toleranta,nu se justifica sa generati dispute,polemici care pot degenera in atitudini si comportamente verbale sau fizice mai neplacute

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este dezvoltatorul obligat sa prevada aerisire la boxele din subsol? dianabuzila dianabuzila Am cumparat un apartament cu doua boxe intr-un bloc nou construit. Boxele se afla intr-o incapere inchisa, fara nicio aerisire. Sunt mai multe boxe, ... (vezi toată discuția)
Ocupare abuziva parcare rezidentiala privata Iosimdr Iosimdr Locuim intr-un bloc cu 6 apartamente care dispune de 6 locuri de parcare primite de fiecare pe baza de contract de vanzare-cumparare. Parcarea reprezinta cota ... (vezi toată discuția)
Parcare la comun - vecinii isi bat t-uri blocatoare nea_pandele nea_pandele Salut, Viata e complexa si are multe aspecte astfel am ajuns sa locuiesc intr-un bloc nou. Problema e urmatoarea: sunt 24 de apartamente, ~16 locuri de ... (vezi toată discuția)