avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incident parcare subterana mall
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incident parcare subterana mall

Buna ziua,

Lamuriti-ma si pe mine va rog cine are prioritate: Este vorba de un incident in parcarea subterana a unui mall.

Eu ieseam de pe o alee care nu avea niciun indicator. Din partea stanga circula un alt autovehicul care m-a lovit in aripa stanga fata. La intersectia aleilor nu este niciun indicator insa aleea mea era de culoare normala iar cea a celuilalt de culoare galbena.

Cine este vinovat?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: VAST Expertise SRL , Expert judiciar 21:28, 8 Octombrie 2016
nu se aplica prioritate de dreapta in acest caz? (adica dvs)
Pai daca se aplica prioritatea de dreapta, celalalt sofer venind din stanga mea, inseamna ca nu sunt eu vinovat.

Logica de bun simt imi spune totusi ca aleea cealalta fiind galbena, sensul colorarii ei a fost acela de a fi cu prioritatea, insa pe aleea mea nu era niciun cedeaza.

prin urmare.....
Trebuiesc respectate regulile de circulatie si nu culorile
Daca nu exista alte indicatoare sau marcaje,se aplica prioritatea de dreapta
Cât timp nu există indicatoare sau marcaje care să reglementeze prioritățile în intersecție, se aplică regula priorității de dreapta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie rutiera - art. 57 din r.a. a oug 195/2002 iuliana7 iuliana7 Va rog sa-mi explicati mai amplu, la ce fel de indicatoare rutiere se refera acest articol, caci nu poate fi vorba de indicatoarele de reglementare a ... (vezi toată discuția)
Galben intermintent ! rutiera -Christian- -Christian- Buna ziua, ar putea sa ma lamureasca si pe mine cineva cu o problema ? In caz ca avem culoarea rosie la semafor, pentru inainte si stanga, iar pentru dreapta ... (vezi toată discuția)
Accident intersectie cu semne de circulatie lipsa sorcy3k sorcy3k Se da urmatoarea speta: Masina A, mergand pe strada X (1 banda pe sens), care se intersecteaza cu Bulevardul Y (2 benzi pe sens), este acrosata din partea ... (vezi toată discuția)