avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere, inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere, inselaciune

un unchi in varsta de 76 ani,grav bolnav,analfabet este la un pas sa-si piarda casa.Un cetatean in cardasie cu 2 martori mincinosi si cu un notar a obtinut o procura prin care poate sa-i vanda casa. Mentionez ca respectivu nu are niciun grad de rudeniecu unchiul meu. Mai pot opri desfasurarea vanzarii apartamentului
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:30, 11 Octombrie 2016
Care este situatia de fapt, care este punctul de vedere al unchiului dvs?
mafoame a scris:

un unchi in varsta de 76 ani,grav bolnav,analfabet este la un pas sa-si piarda casa.Un cetatean in cardasie cu 2 martori mincinosi si cu un notar a obtinut o procura prin care poate sa-i vanda casa. Mentionez ca respectivu nu are niciun grad de rudeniecu unchiul meu. Mai pot opri desfasurarea vanzarii apartamentului

Sunt necesare mai multe detalii, așa cum a menționat și Domnul avocat ,,patrascu razvan'', detaliați să înțelegem acest cuvânt ,,a obținut'', cum? Prin amenințare, șantaj, metoda înșelăciunii, grav bolnav- avea nevoie de însoțitor?
unchiul meu a avut un atac cerebral in 2012 si are o semiparalizie. Sub pretextul ca-l ajuta in procurarea actelor de succesiune (sotia a decedat in 2012) respectivul "om" l-a luat de acasa de la tara si l-a adus in Bucuresti (unde are apartamentu) si la tinut la dansu peste 10 zile, perioada in carea a obtinut si aceea PROCURA. Nestiind sa citeasca a semnat aceea procura crezanad ca este numai pentru obtinerea actelor de succesiune. Acum unchiul este cofuz, nu cred ca realizeaza ce se intampla si spune ca el nu a pus "degetul"pe aceea procura.De deplasat se poate deplasa cu ajutorul unui toiag ,dar tinand cont de starea sa mintala cred ca ar avea nevoie de un insotitor din familie.Mentionez ca are o familie numeroasa: doua surori in viata si peste zece nepoti de la frati si surori.
Puteti merge si la politie sa depuneti o plangere de incercare de inselaciune si exista si un serviciu pentru persoanele in varsta parca la dgaspc.
Unchiul poate revoca procura.
Exista institutia INFONOT - registrul de evidenta al procurilor - de unde poate afla ce notar a autentificat procura. Poate cere o copie legalizata la notar ptr a afla ptr ce anume a fost facuta si poate cere revocarea ei daca este necesar.

Alte discuții în legătură

Impartirea pamantului intre frati maryana28 maryana28 Buna seara! Bunica mea, din partea tatalui, inca mai traieste dar este grav bolnava si este in grija unchiului meu. acesta vrea sa impartim pamantului si casa ... (vezi toată discuția)
Procura speciala facuta in anul 1976 pentru vanzare imobil care nu are semnatura mandantului ... Dana1313 Dana1313 In anul 1976, notarul x intocmeste Procura Speciala prin care spune ca mandantul ( unchiul meu ) il imputerniceste pe un anume S sa vanda in numele lui si cu ... (vezi toată discuția)
Mai este valabil testamentul? Dumitrescu Iulia Dumitrescu Iulia Buna ziua! Ma poate lamuri si pe mine cineva? Bunicul meu are un testament din 1960 prin care unchiul lui ii lasa surorii lui(adica mamei bunicului) 1/4 din ... (vezi toată discuția)