avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea pamantului intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea pamantului intre frati

Buna seara! Bunica mea, din partea tatalui, inca mai traieste dar este grav bolnava si este in grija unchiului meu. acesta vrea sa impartim pamantului si casa bunicii mele. Bunicul meu nu mai traieste din 1988, dar nu stiu daca atunci s-a facut succesiunea. Tatal meu, din nefericire nu mai traieste de 7 ani, iar unchiul meu are tot felul de pretentii de la mine si sora mea printre care si impartirea acelei case si acelui pamant. Imi puteti spune si mie cum sa procedez? Cum se realizeaza aceasta impartire, cat la suta imi ne revine mie si surorii mele si cat la suta unchiului meu? Astept cu nerabdare raspunsul dvs. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: maryana28 , utilizator 21:29, 27 Decembrie 2013
Trebuie facuta mai intai succesiunea dupa bunicul Dvs. (daca nu s-a facut inca).
Deocamdata bunica Dvs. traieste, astfel incat nu se poate vorbi de impartirea bunurilor care ii apartin ei.
Din bunurile proprii ale bunicului Dvs., bunica are 1/4 iar unchiu impreuna cu Dvs. si sora (in calitate de succesori ai tatalui Dvs) aveti dreptul la 3/4.
Multumesc ptr raspunsul dat anterior, dar as mai avea cateva intrebari.
Unde ma pot interesa in legatura cu succesiunea, deoarece unchiul meu sustine ca aceasta s-a facut, dar noi nu avem nici un act?
Poate unchiul meu sa faca contract de vanzare cumparare intre el si bunica mea pe bunuri? Pe care bunuri?
Multumesc frumos.
Puteti afla daca s-a dezbatut succesiunea facand o cerere la Camera Notarilor Publici. Depuneti o cerere insotita de actele de stare civila care sa dovedeasca legatura de rudenie dintre Dvs. si bunicul si cred ca va vor da aceasta informatie. Trebuie sa stiti datele bunicului(CNP, ultima adresa, data decesului).

Sau mai puteti face asa: faceti o cerere la administratia financiara de la ultimul domiciliu al tatalui Dvs., insotita de actele de stare civila care sa dovedeasca legatura de rudenie dintre Dvs. si tatal Dvs. pentru a afla cu ce bunuri figureaza (asta daca nu ati facut succesiunea dupa tata). Insa, daca s-a dezbatut succesiunea iar tatal Dvs. a renuntat la partea sa din mostenire, acesta nu va figura cu niciun bun din partea bunicului.

Da, bunica ii poate face contract de vanzare cumparare unchiului pentru bunurile care ii apartin acesteia.
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa rezolv problema succesiunii mamei mele! livache24 livache24 Mamei mele i-a murit tatal in 2001 ,in consecinta a ramas mama ei adica bunica mea ,vaduva . Bunica are doi copii : mama mea si unchiul meu (frate-sau) . In ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, as dori sa fac taxa de succesiune dupa bunica care ... CLAUDIA GRIGORE CLAUDIA GRIGORE Bună ziua ,as dori sa fac taxa de succesiune dupa bunica care a avut 4 copii ,3 au murit, dintre care și tatăl meu,unchiul care trăiește nu vrea nimic din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ... nightwolf1 nightwolf1 Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ca el mosteneste tot ce are si tot ce va avea sora facut acum vreo 35 de ani , nu mult dupa, ... (vezi toată discuția)