avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie

Buna ziua,
Sunt divortata de 10 ani si am un copil in varsta acum de 11 ani.Copilul mi-a fost mie incredintat in urma divortului iar fostul sot are drept de vizitare de 2 ori pe luna,duminica.De cativa ani am plecat in Cluj ca sa fac masteratul si sa imi gasesc un job mai bun sa ii pot oferi copilului meu un trai mai bun si sa ii asigur un viitor frumos.Precizez ca fetita sta acum cu parintii mei in Suceava.Fostul sot tocmai a divortat a 2a oara si,neavand ce face incepe sa imi faca probleme,in sensul ca vb urat cu parintii mei spunandu-le ca ei nu au nici o responsabilitate fata de copil si vine si le cere copilul inafara zilelor de vizita justificand ca el nu poate sa o ia cand ii este impus (desi e vb de ziua de duminica stabilita prin lege).Chiar intr-o zi de miercuri a luat copilul din fata blocului si a plecat la Campulung neanuntand decat cand erau deja pe drum.Acum el incearca sa imi faca probleme legandu-se de faptul ca eu sunt in Cluj si ca nu stau langa
fetita desi el nu intelege sau nu vrea sa inteleaga ca pt ea o fac,pentru ca eu la anul,cand copilul trece in clasa a 5a vreau sa o iau cu mine in Cluj.Pana atunci, ma intreb daca nu este vreo solutie legala prin care sa las copilul in grija parintilor mei pana o iau eu in Cluj, ceva de genul unei procure sau un act anume ca sa stau linistita si sa nu ma tot ameninte.Mi-e frica sa nu faca ceva sa imi ia copilul pe baza faptului ca eu sunt in Cluj si ea in Suceava.
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns ca sa stiu si eu in ce directie sa o iau cu viata mea si a copilului meu.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters79526 , utilizator 17:12, 26 August 2009
Ar trebui macar pana la anu cand o sa va luati fetita la Cluj definitiv sa o tinteti un pic si acum -se poate lega de acest aspect si sunt frecvente aceste cazuri . Luati macar o sora daca aveti ,mama sau unul din parintii dvs .sa stea cu ea si cu dvs. pentru ca va puteti trezi intr-o buna zi face proces de reincredintare minor si poate castiga -un motiv foarte simplu ca daca v-a fost incredintata dvs .,tot dvs. sa stati si cu ea.Urmati aceste sfaturi cat mai grabnic sa nu aveti surprize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consiliere psihologica spiderabp spiderabp am o fetita care are 10 ani si a fost incredintata fostului sot, eu am un program de vizita stabilit de lege dar care nu se respecta din cauza fostului, este o ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala LUBEN LUBEN : Ordonanta Presedintiala! Sunt intr-un proces de reincredintare minor datorita faptului ca fetita care i-a fost incredintata ei(are 8 ani jumatate si fetita ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)