Buna ziua ! Sunt nascut in luna aprilie 1990 si vreau sa-mi anticipez pensia pe care as putea sa o iau la implinirea varstei legale si dupa cotizarea completa a stagiului de 35 ani.
1. la un salariu brut de 1466 lei, cat as putea sa iau pensie ?
2. pensia care ar rezulta la intrebarea 1, in suma respectiva intra si pensia privata?
3. am observat ca dobanda pe care o iau din suma depusa la fondul de pensii privat nu este foarte mare. la o suma de 1700 lei cat am eu la momentul actual, am in plus 40 lei.
3.1. are vreo importanta majora la ce fond de pensii privat esti ?
3.2. daca da, care ar fi cel mai potrivit (cel cu randamentul anual mai mare) ?
4. cum pot sa verific daca dobanda pe care o iau la fondul de pensii privat este corect calculata si distribuita ? din punctul meu de vedere consider fondurile de pensii private niste structuri mafiote legal constituite astfel incat ca o parte din banii oamenilor sa fi preluati de la stat si acaparati de entitati private pentru a face profit din investitiile pe care le demareaza iar tu care esti beneficiarul sumei de bani stai si te uiti cum altii fac bani pe spinarea ta si ti se da o firmitura nesemnificativa din an in an.
Tin sa precizez ca am si studii superioare, am inteles ca pentru acest lucru beneficiez de 25 % din castigul salarial mediu brut lunar asimilindu-se ca stagiu de cotizare.