Buna ziua, in data de 3 mai 2016 am fost oprit de politie pentru un control de rutina. Am fost testat cu aparatul etilotest avand 0.66 in aerul expirat. La sange am avut 1.15 la prima proba respectiv 1.00 la cea de a doua. De astazi 10.10.2016 incepe procesul. Mi am angajat un avocat care acesta mi a spus ca nu pot scapa fara anulare permis sau ca daca primesc inchisoare cu suspendare pot cere anularea aplicarii pedepsei pe o perioada de doi ani de zile fara mai comite vreo infractiune. Daca cer asta am auzit de la alt prieten care a patit la fel ca daca imi accepta domnul judecator aceasta in 10 zile dupa ce ramane decizia definitiva pot primi permisul inapoi . Este adevarat? Vreau un raspuns care ma va ajuta foarte mult sa ma lamuresc odata pentru totdeauana. Nu am nici un fel de antecedent am dus o caracterizare de la munca si una de la fosta diriginta din liceu. Cand am fost oprit nu am fost recalcitrant si mi am recunoscut fapta pentru ca stiu ce am facut. In instanta voi recunoaste fapta la fel ca in declaratiile date la dumnul politist de care am fist oprit. Am nevoie de permis pana la sfarsitul lunii februarie 2017 pentru ca am si categoriile c +e si am un loc de munca pe camion in germania.... Am o sansa pentru a il recupera pana atunci ? Multumesc
:sorry:
Daca veti fi condamnat, permisul se anuleaza.
Solutiile favorabile pentru restituirea permisului ar fi achitarea, renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei.
Totusi, in cazul amanarii aplicarii pedepsei, este posibil ca instanta sa va impuna ca obligatie sa nu conduceti o anumita perioada de timp.
Fiti mai atent la ce va explica avocatul, din ce scrieti dvs aici nu ati inteles mare lucru.
Art 336 ncp
Ginelinho
ce sanse exista sa se recurga la o amenda penala si nu la o pedeapsa de inchisoare de la 1 la 5 ani cu suspendare in cazul in care am baut la volan,nu am nici ... (vezi toată discuția)