avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Firma de monitorizare video a distrus dovada ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Firma de monitorizare video a distrus dovada infractiunii

Camerele de luat vederi din holul blocului au inregistrat dovada unei infractiuni petrecuta pe spatiul de unde captau imagini.
A doua zi dupa infractiune, victima le-a trimis cu confirmare de primire, atat mesaj email cat si scrisoare cu confirmare primita prin care le-a cerut sa prevaleze inregistrarea din data de ora de ca fiind proba in fapta penala.
Firma cu pricina, netinand cont de asta, a sters si a motivat la politie ca ei nu retin inregistrari pe o perioada mai mare de cateva zile dar a uitat sa precizeze ca au fost atentionati sa nu stearga acea inregistrare video si totusi au sters-o. Intentionat.

Fapta a fost subiect de dosar penal si lipsa acestei probe a dus la clasare.
Spuneti-mi va rog ce infractiuni a comis aceasta firma si ce se poate face pentru a fi pedepsiti reprezentantii ei.
- distrugerea de probe - favorizarea infractorului
Cum ma sfatuiti sa actionez pentru a fi pedepsiti?

As dori sa stiu cate zile exista vreo obligatie legala ca o firma de monitorizare din holul blocului sa pastreze inregistrarile captate?
In cazul in care le sterge, ce pedepse sunt?

Multumesc.

Interventie moderator: s-a discutat cu persoana si nu intentiona sa va raspunda.

Interventie moderator: va rog sa nu deschideti mai multe topicuri cu acclasi subiect. Continuati aici. Multumesc pentru intelegere
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2016
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Camera de supraveghere din fata blocului... VldM VldM Buna ziua, vreau sa va intreb in ce masura am dreptul de a vizualiza imaginile de pe o camera de supraveghere din blocul in care locuiesc deoarece in urma cu ... (vezi toată discuția)
Dosar penal michy michy am mai lasat un mesaj cu abuzul prin care trece o cunostiinta a mea,credeti k e bn dak fac o copie a plangeri care am depuso la c.s.m. prin care se sesizeaza ... (vezi toată discuția)
Viata privata si spionarea ei andirom andirom Buna ziua. Ce se poate face legal impotriva unor persoane care spioneaza la usa unui apartament? Pur si simplu stau si asculta la usa, cu telefonul pus pe ... (vezi toată discuția)