Am un proces de partaj b.c. inceput in 2009 si care a fost stramutat de la judecatoria Pucioasa(CA Prahova) la judecatoria Zarnesti(CA Brasov).
La jud.Z s-a intocmit IAP-ul si s-a dispus ca administrarea probelor(expertize) sa se faca prin comisie rogatorie de catre judecatoria P,unde s-a deschis un dosar cu anul 2016.
Intrebare: dosarul de comisie rogatorie se supune prevederilor Noului CpC sau Vechiului CpC?
Pun aceasta intrebare,deoarece paratul NU permite accesul expertilor in imobil(teren+casa),motiv pentru care instanta a aplicat amenda cf.art.108,vechiul Cpc.
Instanta de la Zarnesti a dispus intr-o adresa catre J.P. sa se dispuna utilizarea fortei coercitive a statului,cf.art.335-5,dar instanta P.refuza sa pronunte o incheiere executorie,autorizand forta publica in acest sens,pe motivul ca dosarul se judeca pe vechiul cod civil.
Dosarul de fond se judeca pe codul vechi,dar cel de comisie rogatorie,fiind inregistrat in 2015,cred ca trebuie sa se judece pe noul cod civil.
Care este parerea specialistilor in ale procedurilor civile?
Va multumesc.
-a di
Dosarul vizand comisia rogatorie - chiar daca este deschis pe noua procedura - el reprezinta in fapt si in drept un accesoriu al vechiului dosar (e vorba despre administrare de probe intr un dosar inceput pe vechiul cod), asa ca el se va judeca pe procedura veche.
Si opinia mea este ca se judeca dupa vechiul cod proc.civ. conf.art.25(1)NCPC"Procesele in curs de judecata ,precum si executarile silite incepute sub legea veche raman supuse acelei legi."Comisia rogatorie priveste un proces inceput sub vechiul cod proc.civ.,asa ca tot vechiul cod proc.civ este aplicabil.
Evacuare
alexzeciu
buna ziua. am obtinut in instanta de apel printre altele. o decizie de evacuare din casa pe care am obtinut o. intrebarea e daca pot incepe demersurile de ... (vezi toată discuția)