avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... evacuare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

evacuare

buna ziua. am obtinut in instanta de apel printre altele. o decizie de evacuare din casa pe care am obtinut o. intrebarea e daca pot incepe demersurile de evacuare chiar daca hotararea e data cu recurs in termen de 15 zile si se poate intenta recursul si daca pot incepe evacuarea ce demersuri trebuie sa fac. multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2016
alexzeciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexzeciu , utilizator 20:18, 3 Februarie 2016
Buna ziua,
Evacuarea se va putea incepe abia cand sentinta va deveni definitiva adica dupa judecarea recursului daca se formuleaza.
Mergeti cu sentinta ramasa definitiva la judecatorie si legalizati-o apoi mergeti la executor judecatoresc.
hotararea de evacuare e definitiva dar nu irevocabila si se poate face evacuarea chiar daca se face recurs
Daca v-ati judecat duap procedura prevazuta de art.1034-1049 NCPC, sunt aplicabile preved.art.1042(5) NCPC"Hotararea de evacuare este executorie si poate fi atacata numai cu apel in termen de 5 zile de la pronuntare, daca s-a dat cu citarea partilor,sau de la comunicare,cand s-a dat fara citarea lor."Ca atare,o puteti pune in executare chiar daca este cu apel.
procesul a inceput in 2011 apleul in 2013 si hotaratrea s a dat in februarie 2015 si s a redactat in ianuarie 2016. dupa care cod de procedura ma iau si daca pot face evacuarea chiar daca se face recurs
Este clar ca,v-ati judecat dupa vechiul cod proc.civ.,se aplica vechiul cod proc.civ., respectiv art.578-580 vechiul cod proc.civ.privind predarea silita bunurilor imobile.Puteti pune hotararea in executare chiar daca este cu recurs, nu suspenda executarea

Alte discuții în legătură

Momentul de la care se incepe sa curga prescriptia dreptului de a cere executarea silita motabe motabe Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de o situatie. Am mai incercat sa-i gasesc dezlegare dar nu am reusit. Este vorba de o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Dificultate în aplicarea menţiunii "definitivă" Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Soluţionarea unui proces a necesitat cele trei etape (fond, apel, recurs) pe vechiul Cod de proc.civ., cu respingerea apelului şi a recursului, rămânând ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare admisa. rejudecare recurs craciunfcristian craciunfcristian buna ziua. am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in cazul.... prima hotarare a venit de la judecatoria buftea cu recurs la tribunalul ... (vezi toată discuția)