avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident moto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident moto

Buna ziua,
Ieri 09.10.2016, am avut un accident de motocicleta soldat cu vatamarea mea corporala si daune materiale in proportie de 90% + ramanerea mea in viata, multumesc Doamne. M-am angajat intr-o depasire unde indicatorul rutier interzice acest lucru, dar am citit articolul si se specifica faptul ca motocicletele fara atas fac exceptia de la regula. Pana aici cred ca am procedat corect. Masina care intentionam sa o depasesc (nu m a vazut zice) s-a angajat la randul ei in depasire, intrand in colizine cu partea stanga a acesteia, si urmarea a fost critica, am sarit peste santul din stanga a partii carosabile. Prin urmare ne-a fost ridicat permisul amandurora. In zona respectiva era si linie continua, impactul s a produs pe contrasens. Eu stiu ca ordinea indicatoarelor este: Politist, Semafoare, Semne si apoi marcaje. Cum o sa ies din aceasta situatie? care ar fi solutia logica, pt ca am impresia ca politistul tot o tine ca e culpa comuna.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:07, 12 Octombrie 2016
Daca pentru depasire ati depasit linia continua,dv sunteti in culpa
ok, am si partea mea de vina. dar zic ca si cel care mi a taiat calea, s a pus si el in depasire? trebuia sa ma vada ca sunt deja pus in depasire, nu?
Depasirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lânga un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din sirul de vehicule în care s-a aflat initial.

Daca puteti demonstra ca pana in momentul in care masina a intrat in depasire, dvs nu ati calcat linia continua, manevra dvs nu este considerata depasire.

Este greu si tendentios, dar este singura sansa. Pe viitor va sfatuiesc sa faceti depasirile rapid. Ca motociclist evitati intotdeauna sa stati prea mult timp in lateralul masinilor din trafic. Multa sanatate!
Denumirea indicatorului este "Depasirea autovehiculelor, cu exceptia motocicletelor fara atas, interzisa. Interpretarea corecta a denumirii acestui indicator rutier este ca motocicletee fara atas pot fi depasite si nu motocicletele fara atas pot depasi orice autovehicul. Dvs. nu ati respectat semnificatia indicatorului rutier pe care l-ati intalnit..
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident soldat cu victime(eu) ccristian1920415 ccristian1920415 depasire pe linie discontinua am asteptat pana au trecut masinile de pe contrasens si aveam liber cat vedem in fata ...m-am bagat in depasirea unui microbuz si ... (vezi toată discuția)
Depasire pe autostrada pe partea dreapta mdned mdned Buna seara! Va supun atentiei urmatoarea situatie, ceea ce scrie in lege imi pare ambiguu: circul pe o autostrada pe banda 2 cu viteza de 130 km/h si ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare (parte vatamata) TGU TGU Va salut in primul rand ... la sfarsitul lui mai am avut un accident in urma caruia am fost diagnosticat cu fractura clavicula + disfunctie ... (vezi toată discuția)