Buna seara!
Poate ca repet intrebarea unor altor utilizatori, insa cazul pe care vreau sa il prezint e putin mai aparte, motiv pentru care am nevoie de un raspuns "pe subiect".
Pe scurt intr-un apartament cu 4 camere dintr-un orasel de provincie locuiesc cu forme legale o bunica, 3 fii si un nepot. Dat fiind faptul ca fiii sunt inscrisi in evidentele bancare cu datorii neachitate de o buna perioada de timp (aproximativ 7-8 ani) bunica vrea sa imi transfere mie direct dreptul de proprietate al bunului printr-un act de mostenire (motivul actului de vanzare-cumparare se anuleaza dat fiind faptul ca nu pot dovedi plata apartamentului).
Intrebarea mea este daca banca, reprezentata legal de executorii judecatoresti poate face act la actul de mostenire, contestandu-l in instanta, iar daca da, care ar fi riscurile si totodata cea mai buna procedura de transfer al dreptului de proprietate fara a exista nefasta situatie de a ramane pe drumuri din cauza unor datorii bancare neachitate.
Va multumesc!
Buna seara,
Daca acele datorii la banci sunt de peste 3 ani atunci sunt prescrise.
Daca banca voia sa va ia casa asa cum suspicionati atunci putea sa aplice art. 1560 C.Civ si sa va oblige sa dezbateti succesiunile.
Si in cazul in care bunica v-ar dona dumneavoastra apartamentul, banca ar putea solicita aplicarea prevederilor art. 1562 C.civ.
Delicata poveste
Contactati un avocat care sa va ajute.
Nu avem cum sa afirmam cu certitudine ca sunt prescrise sau nu.
Apoi, bunica e in viata, banca nu are a cui succesiune sa oblige a fi dezbatuta, iar in al treilea rand, bunica nu e datoare ca ca banca nu are ce act sa atace.
Sa va doneze bunica cu acordul copiilor.
Donatie
kikke
buna ziua,intrebarea mea se refera in mod special notarilor,dar si cine are notiune imi poate raspunde.Bunica doreste sa-si transfere dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)