avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: in ultimele 4 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: in ultimele 4 luni au murit ...

Buna ziua,

Avem urmatoarea situatie: in ultimele 4 luni au murit ambii bunici. Bunica a avut un fiu din prima casatorie si 2 nepoti de pe urma lui. Bunicul a avut doi fii din prima casatorie si cate un nepot de fiecare.

Bunicul nu a mai tinut legatura cu baietii din prima casatorie si a vrut sa lase mostenirea unuia dintre nepotii vitregi, dar nu a mai apucat sa faca actele, murind subit.

Toti cei implicati (fiii bunicului, cei 2 nepoti din partea bunicii) sunt de acord sa lase mostenirea unuia dintre nepotii vitregi. Cum pot face asta legal? De ce acte este nevoie, deoarece nepotul vitreg nu are nicio legatura de sange cu bunicul. Mentionez ca intai a murit fiul bunicii, apoi bunica si intr-un final bunicul, nefiind inca deschisa nicio succesiune.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:21, 22 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primul pas este dezbaterea succesiunii dupa ambii bunici. Daca fratele nepotului care va primi, nu are pretentii la succesiune, poate da declaratie de renuntare la succesiunea bunicii.
Apoi, trebuie sa faceti documentatie cadastrala si sa intabulati certificatul de mostenitor.
In final, fiii bunicului ii pot vinde/dona nepotului bunicii, cota lor parte din mostenirea bunicului, iar nepotul isi va intregi dreptul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Bunica vrea să îmi vândă apartamentul pe care în deținea împreună cu soțul său, în prezent decedat. cum se poate face acest lucru, ținând cont că nu s-au dezbătut succesiunile? Alexro2410 Alexro2410 Buna seara, Am si eu urmatoarea situație: Familia era formata din: Bunica Bunic vitreg (decedat anul curent) Tata (decedat anul curent) Unchi vitreg ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, situatia este urmatoarea: tata mort, cei doi baieti ... ddena ddena Buna ziua, Situatia este urmatoarea: tata mort, cei doi baieti renunta la mostenire in favoarea mamei vitrege.Fiecare din baieti are un copil, acesti copii ... (vezi toată discuția)