avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act donatie apartament- necesar acodul mostenitorului?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act donatie apartament- necesar acodul mostenitorului?

Buna ziua!
Bunicul meu vrea sa-mi doneze partea lui de apartament. Problema este urmatoarea>Tatal meu nu este de acord si vrem sa-l punem in fata faptului implinit. Problema este alta. Succesiunea dupa bunica mea nu este facuta. De aceea vreau daca se poate sa imi spuneti cum putem face acest act in conditia in care succesiunea dupa decesul bunicii nu a fost facuta? Este necesara implicarea tatalui meu?
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.

Irina C.
Cel mai recent răspuns: Cristi4 , utilizator 17:05, 11 Iulie 2010
NU este necesar acordul tatalui Dvs. Pana bunica Dvs. este in viata, ea dispune cum vrea de averea ei.

Insa cand se va deschide succesiunea (la decesul bunicii Dvs.) tata Dvs. poate cere raportarea donatiei (daca nu este scutita de raport) sau reducerea liberalitatii (daca este scutita de raport) ... dar aceste lucruri va poate explica mai exact notarul, la care veti face actele.
Multumesc pentru promptitudine.
Nu m am exprimat cum trebuie. Bunica mea a decedat acum mai bine de 6 luni. Bunicul vrea sa mi doneze fara ca tatal meu sa stie insa actele de donatie pot fi facute din cate am inteles doar dupa succesiune.
Ma gandeam ca poate reusesc sa gasesc o alta modalitate de a realiza acest transfer fara a avea nevoie de acordul tatalui meu:).
Bunicul va poate dona sau vinde partea lui din succesiune, chiar inaintea discutarii succesiunii la notar si fara acordul tatalui Dvs. Cu actul de donatie mergeti la notarul la care discutati succesiunea si i-l prezentati.
art.702 si 965 C.civ = Dintre bunurile viitoare numai succesiunile nedeschise nu pot forma obiectul donatiei.
Deci sa inteleg ca nu se poate face donatie fara succesiune?

Alte discuții în legătură

Donatie de drepturi de mostenitor Emanuel Sieber Emanuel Sieber Buna ziua, mama mea este stabilita in strainatate de 20 de ani. In Romania are doua surori vitrege. Bunica mea, mama celor trei surori (a mamei mele si a ... (vezi toată discuția)
Dreptul la succesiune poate fi vandut? ichimconsta2BC ichimconsta2BC tatal meu ,decedat,are 4 frati in viata. unul din frati ar dori sa imi vanda,sa cedeze drepturile succesorale dupa bunici{parinti sai],in favoarea mea.Exista o ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma lamuriti emiliamaria emiliamaria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o lamurire pentru a sti in ce situatie ma aflu. Sunt recasatorita de 13 ani,am o fiica minora din prima casatorie dar care ... (vezi toată discuția)