avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... semnatura electronica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

semnatura electronica

Am marea rugaminte sa-mi oferiti informatii despre semnatura electronica.
Incepand cu luna urmatoare voi fi administrator imobile pt o scara de apartamente. Voi avea contract individual de munca. Pana in prezent au fost doar angajati pensionati si nu au avut nevoie de CIM: presedinte, cenzor, administrator, femeie de serviciu.

Am semnat CIM, sunt inregistrata in Revisal, ANAF si acum urmeaza pasul cu semnatura electronica despre care nu am foarte multe informatii:
1. ca sa depun 112 lunar, am nev de semnatura electronica si totodata si de certificat digital?
2. Semnatura electronica este o semnatura personala care se introduce in sistem ( gen aparatele pe care semnezi la banca cu un pix touch) sau este o semnatura atribuita de catre firma autorizata ?
3. Semnatura o fac pe asociatia de proprietari. Daca merge presedintele si depune actele mai este nevoie de autentificare notariala? Daca nu, unde trebuie sa mearga: adresa, program si de care acte are nevoie?
4. Declaratia 112 o poate depunde si presedintele sau numai administratorul?

In asteptarea raspunsului dvs urgent
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:43, 12 Octombrie 2016
Semnatura electronica este un efect al detinerii certificatului de semnatura electronica.
Acest certificat este un programel instalat pe un stick asemanator celui de memorie.
Se cumpara de la unul din dealerii de pe piata (ii cautati pe Google).
Pentru asta intrati pe site-ul celui ales si dati telefon la firma. Va vor explica cum sa procedati.
Certificatul se cumpara in fiecare an si costa in jur de 37 euro (prima oara e mai mult un pic).

Semnatura electronica se aplica pe documente acolo unde exista o casuta special dedicata pentru aceasta semnatura, dedicatia este facuta prin programare. Deci nu se poate semna oriunde pe foaia documentului.

Inainte de a cumpara certificatul (caci acesta se cumpara) stabiliti la nivel de asociatie cine va depune online D 112 la ANAF. O poate face administratorul tot asa de bine ca si presedintele asociatiei. Trebuie stabilit inainte acest lucru deoarece contractul si restul documentelor va purta numele utilizatorului. Proprietarul certificatului este asociatia de proprietari, utilizatorul este cel care semneaza (administrator sau presedinte). Aceasta persoana se va ocupa de depunerea documentelor la firma si de corespondenta pe email cu firma si cu ANAF-ul.

Deci trebuie sa va grabiti deoarece o sa dureze cateva zile pana va dumiriti, pana platiti, pana depuneti documentatia, pana primiti stickul si contractul acasa.

Daca utilizatorul va fi presedintele, nu mai este nevoie de imputernicire notariala, dar trebuie sa prezinte la firma PV al AG in care a fost ales presedinte. Asta numai la inceput. Intrebati la firma, totusi ca sa nu faceti drumuri degeaba si sa va mai trebuiasca documente.
Noi am rezolvat-o in 2 zile. Presedintele a mers direct la banca (BT) cu 160 lei, cu stampila si cartea sa de identitate. Acolo o lucratoare a completat datele pe site-ul unei firme, a expediat imediat, a primit raspunsul favorabil imediat. A doua zi presedintele a fost sunat de la banca, a mers si a ridicat un plic ce continea si sticul in el...
Da, asa este, numai ca faza pe care am descris-o .... cu site-ul firmei.... este pentru luare la cunostinta.
In rest se face asa cum ati scris dv. cu precizarea ca la acea filiala sa existe un contract cu firma care vinde certificatul de semnatura, ca altfel te trimite la plimbare catre alta banca sau alta filiala a lor....
Eu am dat un telefon la aceasta banca si mi s-a spus exact la ce filiala sa merg si la ce persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pentru certificatul digital stanciuoana stanciuoana buna ziua pentru noul mod de a transmite decl. 112, adica on line cu semnatura electronica, iti trebuie un certificat digital.In cazul unui adminstrator la o ... (vezi toată discuția)
Salariu femeie de servici la bloc si administrator RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Vrem sa intram in legalitate. Ce se retine din Cmi pt. Adm.si Lucrator ecologic daca sunt pensionari.Vrem sa mergem la ITM si nu stim cum sa facem CMI. Va ... (vezi toată discuția)
Obligatiile fiscale ale asociatiilor de proprietari catre stat elga50 elga50 Cititi acest articol aparut in data de 13.07.2012 pe site-ul ... (vezi toată discuția)