avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Legalitatea folosirii redirectionarii de 2% catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Legalitatea folosirii redirectionarii de 2% catre asociatie nonprofit

Daca asociatia nonprofit infiintata are in obiectivele si scopurile propuse si ajutorul cheltuielilor tratamentului unei boli cronice si copilul presedintelui de asociatie sufera de aceea boala, sumele intrate in contul asociatiei din redirectionarea de 2 % se pot folosi de catre presedinte pentru acel copil, bineinteles proband cu facturi si chitante eventualele costuri folosite in tratamentul bolii? Este vreun conflict de interese sau alta incalcare legala?
Astept un raspuns sau o indrumare, prevederi legale care reglementeaza!!!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:27, 11 Octombrie 2016
Da, se pot folosi banii in acest scop, in urma hotararii comitetului director al ong-ului, ca de altfel la oricare caz al unui membru al asociatiei, in urma depunerii unui dosar cu o cerere catre ong, cu acte doveditoare privind boala, tratamentul recomandat de medici, facturi proforma sau altele care detaliaza costurile tratamentelor sau aparatelor sau interventiilor medicale recomandate si contractul de sponsorizare semnat intre ong si parintele copilului. Ca principiu, semneaza contractul (in contract sa apara detaliile ca sa se impuna clar destinatia banilor dar si contul bancar), i se dau banii de la ong in contul bancar al parintelui conform contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate beneficia de redirectionare 2% rikihd rikihd Am o fetita bolnava, tratamentul ei ne costa o suma de bani considerabila , pentru a beneficia de redirectionare de 2 % trebuie sa conving mai multe persoane ... (vezi toată discuția)
Legalitatea folosirii sponsorizarii/redirectionarii de 2% rikihd rikihd Daca asociatia nonprofit este infiintata ptr ajutorul copilului presedintelui de asociatie, sumele intrate in contul asociatiei din redirectionarea de 2 % se ... (vezi toată discuția)
Activitate asociatie mihadari mihadari Am infiintat o asociatie( un ong ) ptr baieteliu meu si as dori sa inscriu un copilas cu probleme de sanatate. Ce acte sunt necesare? Asociatia are un cont ... (vezi toată discuția)