avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire copil din prima casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire copil din prima casatorie

Am si eu o rugaminte daca poate sa ma lamureasca cineva,sotul matusii mele a decedat iar la succesiune a venit si fata din prima casatorie ea urmand sa primeasca circa 21.000 de euro de la matusa mea cf evaluarii facute de notar la apartament.
Matusa mea fiind pensionara nu are de unde sa dea acesti bani dar fata decedatului a amenintat-o ca daca nu ii da banii o da in judecata si scoate casa la vanzare,este posibil asa ceva si daca au mai fost cazuri de genul acesta ce solutii au dat judecatoriii?
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 21:42, 26 August 2009
In cazul in care partile nu se inteleg, succesiunea se dezbate prin instanta.Se va numi un expert in imobile care va evalua casa si va stabili ce sulta trebuie sa fie platita de partea care opteaza pt atribuirea imobilului.In cazul in care o parte nu poate despagubi cealalta parte cu sulta , se poate ajunge si la vanzarea casei prin licitatie.
adica ea a muncit toata viata,pe fata nu a interesat-o,a stat in Israel toata viata,nu i-a trimis niciodata nimic, nu a venit nici la inmormantare si poate sa o scoata afara din casa,ciudata mai e legea in Romania
Eu v-as sugera sa nu va luati dupa ce spune expertul notarului.
Nu de alta dar preturile apartamantelor sunt cum sunt.
Sa solicite matusa iesirea din indiviziune .... si evaluati apartamentul pe instanta. Sunt mai mult ca sigur ca evaluarea partii ce ii revine matusii dvs. va fi mai mica.
Exista si alte variante.
Spre exemplu .. matusa poate vinde nuda proprietate rezervandu-si uzufructul acestui imobil ... si face rost de bani pentru a plati partea ce i se cuvine ... doamnei din Israel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune marianaandrei marianaandrei Buna ziua am si eu nevoie de niste raspunsurI. Bunicul a decedat si sa facut taxa de succesiune astfel bunica a detinut 1/2 +1/8 iar cele 2 fete cate3/8 ... (vezi toată discuția)
Succesiune, caut o rezolvare mariuselectric mariuselectric Prezint urmatoarea situatie cu care ma confrunt si doresc sa aflu procedura de rezolvare de la cei in tema si le multumesc anticipat pentru eventualele ... (vezi toată discuția)
Imobil cu uzufruct viager. este posibilă vânzarea lui dacă există această clauză? IAndra04 IAndra04 Buna. Explic din nou pe scurt situatia pentru cine nu stie. Exista o mostenire,un imobil,la care sotul meu este nudul proprietar si matusa lui este ... (vezi toată discuția)