avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie defectiune teava comuna scurgere bloc nou.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie defectiune teava comuna scurgere bloc nou.

Buna ziua

Va cer sfatul pentru rezolvarea urmatoarei situatii cu asociatia de proprietari.
Locuiesc intr un bloc nou.
Vecinul de sub garsoniera in care locuiesc a remarcat prezenta unei pete pe tavan. Domnul administrator ne a semnalat situatia si noi am facut pe cheltuiala proprie o gura de viziare la teava comuna a blocului si am verificat de asemenea daca nu cumva cauza este instalatia proprie. Prin gura de vizitare, administratorul a constatat ca problema este legata de teava de scurgere comuna a blocului si nu de instalatia mea. Dansul pretinde acum sa daram eu peretele in zona tevii ca sa poata inlocui intreaga bucata. Baia este amenajata cu faianta scumpa care nu se mai gaseste si reparatia dureaza doua saptamani. Problema nu este provocata de mine, am dat toata asistenta privind investigatia, dar a mi se distruge acum proprietatea pentru rezolvarea unei probleme a asociatiei mi se pare neacceptabil.Ce prevede legea in acest caz? Interventia propusa de dansii ar duce la scaderea valorii bunului propriu , pierdere de timp si deranj.

Rog asistenta.
Multumesc

Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2016
astanesc, utilizator
Cel mai recent răspuns: astanesc , utilizator 12:36, 14 Octombrie 2016
Buna seara,
Daca nu exista alta cale de reparatie asta este
Traiti la bloc si aveti anumite parti comune. =D> #-o
Multumesc,

Reformulez.
Inteleg ca este un caz de forta majora si ca defectiunea trebuie remediata. Care este insa obligatia asociatiei vizavi de proprietatea mea, in ceea ce priveste readucerea ei la stadiul existent inainte de interventie.
Buna seara,
Teoretic asociatia ar trebui sa suporte TOATE cheltuielile.
Am spus TEORETIC!
Practic ......
Asta este intrebarea. Ce prevede legea?
Art. 12. - HG 1588
B. Obligaţii: (proprietari)
e) să repare stricăciunile ori să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparaţii, dacă ei sau alte persoane care acţionează în numele lor au provocat daune oricărei părţi din proprietatea comună sau unui alt apartament ori spaţiu;

Prin executarea unor lucrari de reparatii la partile comune se provoaca daune proprietarului apartamentului din care se intervine.

Pe cale de consecinta, avand in vedere ca reparatiile sunt la partile comune atunci toti proprietarii trebuie sa contribuie pentru repararea daunelor produse apartamentului respectiv.

Legea 230/2007 prevede ca proprietarul este obligat sa permita accesul in apartament pentru repararea partilor comune, altfel proprietarul poate plati daune celor afectati.

Solicitati asociatiei sa prevada in bugetul pentru reparatii si aducerea la starea initiala dupa reparatii. Faptul ca nu mai exista acelasi tip de faianta este o problema dar nu depinde de asociatie. Cat despre deranj nu aveti ce face, trebuie sa luati situatia asa cum este! Situatia se putea intampla si la alti proprietari.

Daca ar trebui schimbata o coloana de la parter pana la etajul 10 care ar fi pozitia dvoastra?

Alte discuții în legătură

Responsabilite/despagubire proprietatea privata la lucrare teava comuna bogdanaav bogdanaav Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu urmatoarele aspecte: Teava comuna de apa calda de la baie s-a spart in dreptul apartamentului meu. Stiu ca cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)
Reparatii in apartament dupa schimbarea unei tevi colectoare lucian1956 lucian1956 Buna ziua, Pe scara unui bloc trebuie schimbata coloana colectoare de la wc. Intrebare: Pentru faptul ca trebuie spart peretele in baia fiecarui apartament ... (vezi toată discuția)