avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ridicare vehicul abandonat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ridicare vehicul abandonat

Buna ziua.
Locuiesc la parter. Fix sub geamurile mele parcheaza vecinii masini, unii din ei daca ar putea ar intra cu masina la mine in casa. Din cauza galagiei si disconfortului ce mi-l cauzeaza am parcat o dacie veche sub geamul de la bucatarie ca macar sa mananc in liniste nu de parca a-si locui intr-o parcare. Nu stiu motivul pentru care astazi m-am trezit cu o hartie de la primarie lipita pe masina, hartie pe care scrie : vehicul abandonat urmeaza a fi ridicat in termen de 10 zile. Intradevar masina nu este folosita dar arata bine.
Intrebarile mele sunt :
- masina e parcata fix sub geamul meu ( banuiesc ca nu e domeniu public ) de ce vor cei de la primarie sa mi-o ridice si ce pot face eu sa nu se intample asta?
-si cum pot avea liniste daca vecinii sunt atat de nesimtiti si parcheaza fix sub geamurile mele
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:15, 14 Octombrie 2016
Terenul din jurul imobilelor de locuit in comun pot avea fie statut privat fie apartin domeniului public
Aspectul ca ati primit instiintare de la reprezentantii autoritatii publice locale,demonstreaza ca depozitarea vehiculului a deranjat unul dintre potentialii soferi interesati sa parcheze vehiculul in acel loc
Pentru ca primaria sa aprecieze ca un vehicul este abandonat este obligatoriu sa fie respectate disp L nr 421/2002,respectiv
pentru vehiculele în privinţa cărora există indicii temeinice că ar fi fără stăpân sau că ar fi abandonate, aflate pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, agenţii constatatori vor întocmi procese-verbale de constatare, semnate de 2 martori, de regulă locatari ai unor imobile situate în vecinătatea terenului pe care se află vehiculul fără stăpân sau abandonat. Agentul constatator va afişa o somaţie pe caroseria autovehiculului, prin care solicită ridicarea acestuia, în termen de 10 zile.

In situatia in care proprietarul sau detinatorul legal al vehiculului se prezinta la primar si face dovada calitatii de proprietar sau detinator legal al acestuia, a achitarii tuturor taxelor si impozitelor anuale, a achitarii sumelor corespunzatoare cheltuielilor efectuate pentru inventarierea, expertizarea, ridicarea, transportul, depozitarea si paza vehiculului, precum si a platii la zi a tarifului de parcare, in cazul vehiculelor ridicate din parcri, vehiculul iiva fi restituit pe baza de proces-verbal de predare-primire, in termen de 10 zile de la data la care reclama vehiculul.
Restituirea se face cu aprobarea primarului, pe baza de proces-verbal incheiat de imputernicitul acestuia.
Nu ati precizat conncret daca in vecinatatea geamului dv,primaria a dispus si marcat spatiu pentru parcare vehicule
In vecinatatea geamului nu e marcat loc de parcare. E marcat loc de parcare cam la 50 de meteri de geamul meu, dar multi vecini parcheaza la mine sub geam chiar si ziua cand e liber in parcare. Ce pot face sa am liniste si la mine sub geam sa nu mai fie parcare. E stresant atata zgomot.
Va multumesc.
Aceasta masina de unde ati luat-o? E a dumneavoastra ori ati gasit-o abandonata undeva?
Parcati in locul ei masina dumneavoastra sau daca nu aveti masina invitati un vecin sa parcheze acolo, un vecin care sa va respecte linistea.
Este masina mea, doar ca e veche, nefolosita. Din cate am aflat vor vecinii sa parcheze acolo desi e fix sub geamul meu si am aflat ca nu se parcheaza decat la distanta de 5 metri de cel de la parter. Nesimtire mare. Ce pot sa fac sa nu se mai parcheze fix sub geamul meu si sa am si eu liniste? Repet tin masina veche doar ca sa am liniste macar in bucatarie ca ma inebunesc de cap cu masinile lor. Parca traiesc intr-o parcare, Daca legal nu e voie sa parcheze fix sub geamul meu ci dupa 5 metri ce pot face sa am liniste?
agsimona a scris:


Daca legal nu e voie sa parcheze fix sub geamul meu ci dupa 5 metri ce pot face sa am liniste?

Tine de respect si de bun simt respectarea legilor in vigoare
Daca amiabil nu puteti solutiona cu vecinii,singura varianta ramane sesizarea autoritatilor=
serviciul din primarie responsabil cu parcarile,politia teritoriala,politia rutiera

Alte discuții în legătură

Loc de parcare imprumutat mike2467 mike2467 Buna ziua. Am si eu o disputa cu un vecin legat de locul de parcare. Situatia sta in felul urmator: locul de langa el este a unei vecine cu care sunt in bune ... (vezi toată discuția)
Parcare sub geam Diana_a3 Diana_a3 Buna, am si eu o intrebare daca se poate sa ma ajutati.. de curand m-am mutat intr un bloc la parter..iar in spate blocului e plin de masini. nu ma deranjeaza ... (vezi toată discuția)
Loc parcare fata blocului crisadi crisadi M-am mutat in apartamentul nou cumparat de 2 luni - stau la parter - si in fata apart meu langa gradina din fata ap parcheaza tot timpul ( deci pe spatiu ... (vezi toată discuția)