avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate loc de parcare imprumutat
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

loc de parcare imprumutat

Buna ziua. Am si eu o disputa cu un vecin legat de locul de parcare. Situatia sta in felul urmator: locul de langa el este a unei vecine cu care sunt in bune relatii. Acest nesimtit de langa parcheaza aiurea, cateodata si pe locul ei. Vecina mea a renuntat in a mai parca acolo din cauza daunelor provocate de celalalt vecin, si-a mutat masina pe trotuar, si acest nesimtit s-a invatat ca locul este liber si parcheaza jumate pe el pt ca nu are loc sa iasa din masina. E adevarat ca locurile sunt inghesuite dar asta e alta discutie. Intrebarea este.. dpdv legal, poate face ceva impotriva mea? Eu parchez acolo cu acordul vecinei pt ca am o masina veche si nu ma doare sufletul de eventuale indoituri in usa sau zgarieturi.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:54, 1 Februarie 2020
pai mai aveti loc sa parcati si dvs ?
Puteti chema Politia locala daca mai parceaza aiurea si va ingradeste dreptul de a parca sau va avariaza masina.
Puteti chema Politia, vecina careia ii apartine locul, imediat dupa ce a parcat vecinul aiurea.
pai am.. sunt 2 locuri trasate si date spre inchiriere... problema este ca sunt inghesuite.. si daca e o masina mai mare si nici cu parcarea nu te descurci (cum e cazul vecinului tare in gura) atunci iesi si intrii cam greu din masina..si face scandal ca nu am ce sa caut acolo... dar ori ca este masina mea, ori ca este a vecinei care ma lasa acolo... spatiul este acelasi

gi-jane2 a scris:

pai mai aveti loc sa parcati si dvs ?

Parcarea este privata, sunt locuri închiriate/cumparate de la dezvoltator, sau publica?
Daca este privata...eu as parca o masina ce nu o folosesc acolo o perioadă mai mare de timp, sa se chinui dumnealui sa parcheze pe langa mine fara sa o atinga.
Cred ca dupa o saptamana de facut "manevre" pentru a parca o sa învețe sa parcheze bine.
Daca este publica, loc cumparat/inchiriat de la Primărie, sa cheme doamna Politia locala daca mai parceaza aiurea
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020
Ionut.ion, utilizator
Este publica, cu loc inchiriat de la primarie. Aceste acte de nesimtire se tot intampla de mult timp, insa doamna este in varsta si nu s-a complicat. De curand, mi-a spus ca pot parca acolo din moment ce ea nu mai doreste sa tina masina pe locul ei platit, din cauza comportamentelor despre care am povestit. Din pacate, eu nu am nici un drept de a chema politia locala, asta trebuie sa faca ea in calitate de proprietar. Intrebarea mea era alta pe care o repet: dpdv legal, nesimtitul are legea de partea lui sau nu? Ma pot trezi cu masina risicata din moment ce acel loc nu este al meu?

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2020
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Ridicare vehicul abandonat agsimona agsimona Buna ziua. Locuiesc la parter. Fix sub geamurile mele parcheaza vecinii masini, unii din ei daca ar putea ar intra cu masina la mine in casa. Din cauza ... (vezi toată discuția)