avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme locatari

Buna ziua. Locuiesc la parterul unui bloc nou de 3 etaje compus din doua apartamente pe nivel. Eu stau la.parter iar etajele superioare au cate un bqlcon comun. De mai mult timp un vecin ce locuieste la etajul 2 depoziteaza pe palierul comun de la parter diverse bunuri, carucioare pt copii, biciclete,etc. ocupand astfel spatiul care si asa este mic intrucat parterul.nu este prevazut cu balcon. Am.facut o cerere la presedintele asociatiei de proprietari pentru a elibera spatiul si a afisat solicitarea pe usa blocului in cauza insa cel care ocupa spatiul nu a vrut sa si ia lucrurile. Am discutat cu acesta si l.am rugat sa si puna bunurile pe balconul.comun de la etajul unde locuieste insa a refuzat, motiv pentru care atunci cand intru in.bloc sunt obligat sa trec printre carucioarele si biciletele lui, lucru care ma.deranjeaza. presedintele aaociatiei a spus ca este spatiu comun si nu are ce sa i faca.As vrea sa stiu ce cale legala pot urma pentru a determina persoana sa elibereze spatiul.de la parter si sa isi puna lucrurile acolo unde locuieste. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:16, 12 Octombrie 2016
Cris4331 a scris:

presedintele aaociatiei a spus ca este spatiu comun si nu are ce sa i faca.

Presedintele dv de asociatie fie nu cunoaste dispozitiile in vigoare, fie din varii motive emite raspunsuri care nu coincid cu dispozitiile in vigoare
Tocmai pentru ca este parte comuna,opereaza dispozitia L nr 230/2007
Art. 11

(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.
Art. 14

Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.

Art. 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18
In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

In partea comuna de imobil,nu este permisa depozitarea de bunuri cu risc
Staruiti la nivelul presedintelui in temeiul dispozitiilor mentionate
Daca presedintele de asociatie nu dispune masuri pentru eliberare parte comuna,notificati oficial presedintele cu obligatia respectarii dispozitiilor in vigoare,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscator bloc gindac gindac Locuiesc intr-un bloc (la etajul 1 ) unde pe fiecare palier cu exceptia parterului exista uscator .La cumparare cei de la parter nu au primit cheie pentru ... (vezi toată discuția)
Uscator pentru rufe sau depozit pentru carucioare? Adriana Zuzu Adriana Zuzu Locuiesc din 1995,la parterul unui bloc.Am preluat cheia de la uscatorul de la parter,de la inginerul care ne-a facut predarea apartamentelor.Mi-a spus sa-i ... (vezi toată discuția)
Ghene ocupate lorelena1306 lorelena1306 Am rugamintea sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme: in scara in care sunt administrator exista 8 etaje. La etajele 1,3,5,7 exista gura de evacuare a ... (vezi toată discuția)