As vrea sa aflu si eu ce anume indreptateste si in baza carui normativ legislativ, secretarul unitatii administrativ teritoriale, baniesc a fi secretarul primariei, poate deschide procedura succesorala la aproape o luna de la decesul mamei mele si sa primesc citatie de la un anumit birou notarial. Mentionez ca masa succesorala este constituita dintr-un apartament la care eram coproprietar mama decedata, si un loc de veci. Mentionez ca sunt unic mostenitor, iar masa succesorala nu este grevata de nici un fel probleme juridice sau sechestre care sa justifice deschiderea procedurii succesorale de altcineva decat subsemnatul, inca si la un birou notarial pe care nu-l agreez.
Poate fi cumva rodul Ordinului 1125/2016 pentru aprobarea Protocolului de colaborare privind procedura eliberarii si a platii onorariilor pentru eliberarea certificatelor de mostenitor in derularea Programului national de cadastru si carte funciara?
Si atunci care este rostul citatiei primite? Cumva goana dupa clienti a unor notari, probabil in cardasie (scuzati exprimarea, dar e romaneasca) cu secretarul primariei care are in subordine oficiul de stare civila si are acces probabil la registrul certificatelor de deces?
am mai scris si eu despre astfel de practici si intradevar sunt localitati unde se practica astfel. Nu va obliga nimeni sa mergeti la acel birou notarial, este posibil ca acel secretar sa doreasca sa aiba o evidenta foarte clara cine este proprietarul fiecarei "gospodarii" fara a urmari un interes de ordin financiar.
Condoleante
Cu toata condescendenta pentru buna credinta, in calitatea lui de gospodar al "gospodariilor" existente, poate face trimitere la precedentul recensamant al "gospodariilor" si a componentilor lor, nu sunt lamurit asupra legislatiei care-l indreptateste sa deschida din proprie initiativa o dezbatere succesorala. Si apoi de ce in favoarea unui anumit birou notarial si nu lasa posibilitatea optiunii?