Buna dimineata,
Daca am facut plangere la judecatorie pentru neurmarire/netrimitere in judecata impotriva ordonantei de clasare a prim-procurorului, trebuie sau nu sa achit cheltuielile judiciare date in baza art.275 al.2 si al.5 CPP?
am avut 2 plangeri, la una s-a dat solutie, respingere ca nefondata si am fost obligata la plata cheltuielilor catre stat art 275 al.2 iar alta este inca pe rolul instantei.
Articolul 275 - Plata cheltuielilor avansate de stat în celelalte cazuri Alin.(2) În cazul [...] introducerii unei contestaţii sau oricărei alte cereri, cheltuielile judiciare sunt suportate de către persoana căreia i s-a respins [...], contestaţia sau cererea.
Nu am precizat ca am primit cheltuieli judiciare catre stat conform art 275 al 2 si 5 de la parchet, despre acestea e vorba, trebuie sau nu sa le achit daca am atacat ordonanta de clasare.
In masura in care, acele cheltuieli judiciare avansate de stat, se vor dispune in sarcina dvs prin ordonanta sau prin incheiere, atunci trebuie sa le achitati (dupa cum am scris si mai sus).