avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari - atributii?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari - atributii?

Buna ziua,

Am urmatoarea speta ca locatar intr-un bloc din Bucuresti.
Cand ploua si bate vantul din directia Sud-Est, pe peretele din acea parte, se inflitreaza apa. Doar ca numai la mine la etajul 4 si la vecinul de la etajul 3. Asta se intampla doar la ploi si vanturi mai serioase, nu ploi linistite. Dar asta e mai putin important. Am incercat eu sa ma uit pe peretele exterior al blocului sa vad daca este vreo crapatura sau ceva de genul ( blocul este din '72 dar se prezinta intr-o stare absolut impecabila, din ce se poate observa cu ochiul liber ). Pentru a nu o mai lungi, treaba sta in felul urmator.
Infiltratiile fiind din exteriorul blocului, este treaba mea sa repar? Am fost la presedintele de asociatie si mi-a spus ca au fost in audienta la primarie stiind de problema de ceva vreme insa blocul nostru este pe listele din 2012 iar dansii au ajuns la listele din 2008 ( mai mult ca sigur se refera la listele de izolare ).
Drept urmare, eu ce ar trebui sa fac? Sa repar din buzunarul propriu sau sa astept cine stie cati ani si sa-mi repar peretele la fiecare ploaie mai serioasa pana cand se va interveni din partea primariei?
Nu ar trebui ca asociatia sa contracteze o firma care sa remedieze problema?
In cazul in care informatiile oferite necesita adaugiri, va rog sa-mi adresati intrebarile necesare.
P.S Apartamentul este in sectorul 4.
P.P.S scuze daca nu am ales categoria corecta, nu am stiut unde sa incadrez speta

Cu stima si multumiri anticipate,
Bogdan
Cel mai recent răspuns: bogdanmihaisavu , utilizator 17:54, 24 Octombrie 2016
Va confruntati cu situatie delicata deoarece in joc exista interese diferite,asociatia de proprietari asteapta la mila primariei in timp ce dv si vecinului va ploua in casa
Initial este necesar sa evidentiati concret sursa care genereaza infiltratiile
Este greu pe forum sa emitem opinie concreta asupra factorului generator dar,posibil sa existe o deficienta de izolare intre diafragmele imobilului si pardoseala/plafon,printre care sa fie mici gauri,din turnare sau datorita modului de comportare a cladirii in timp la factorii externi=cutremure,ploi,zapada,etc
Puteti desfasura impreina cu vecinul o verificare temeinica a zonei de infiltratii,puteti apela la specialist care sa analizeze,eventual sa dezafecteze portiune de tencuiala pentru a observa situatia la nivelul structurii de baza,dupa care se pot dispune masurile de remediere
Este in interesul dv sa desfasurati personal demersuri pentru remediere decat sa asteptati la implicarea neprecizata in timp a autoritatilor
Succes !
pereti exteriori nu fac parte din propietatea comuna ? nu intraga asociatie prin reprezentanti sai trebuie sa ia atitudine ?
Va multumesc pentru raspuns dar nu ma ajuta foarte mult. Termenii legali si pasii, exprimati intr-un mod profesional, i-am folosit si eu cand am avut discutia cu Dna presedinta de asociatie. Nu pot sa spun decat ca a rezultat o situatie usor amuzanta deoarece s-a uitat la mine cu cea mai tampa fata pt ca n-a inteles o iota din ce am zis eu.
Revenind la subiect, fiind vorba de fatada blocului, ar trebui ca eu sa fiu implicat in a ajunge la concluzia finala privind factorii declansatori ai inflitratiei in timpul intemperiilor accentuate?
La fel de bine as putea apela la asigurarile pe care le detin si cel mai probabil, dupa ce vor face constatarea cei de la asigurare, isi vor recupera fara doar si poate costurile, de acolo de unde dansii stiu ca trebuie sa le recupereze. Insa nu as vrea sa-mi pun in cap asociatia, acesta este motivul pentru care incerc sa gasesc niste cuvinte mai lesne de inteles si pentru niste domni/doamne trecuti de o anumita varsta, persoane care alcatuiesc asociatia de proprietari.
Daca este treaba asociatiei sa intervina, de ce si in ce fel, daca este treaba mea ... asta e. Dar nu as vrea sa investesc acolo unde exista un fond de rulment pe care l-am achitat si care poate fii folosit in interesul intregului imobil, pana la urma.
Asa cum am spus, infiltratia rezulta doar in timpul ploilor mai serioase, insotite de vant puternic, nu la ploi normale, care nu izbesc acea fatada a blocului. Tinand cont de faptul ca sunt un caz izolat, tind sa cred undeva exista o fisura, bineinteles pe fatada deoarece in interior, nu este nimic.

Cu respect,
Bogdan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelopare fatada bloc draghiciinvirtecus draghiciinvirtecus locuiesc la etajul 2, vecinul de la et. 3 (de deasupra) si-a anvelopat apartamentul de 3 ani de zile, iar de 2 ani de zile, la ploi abundente cu vant din ... (vezi toată discuția)
Cine suporta costurile pentru izolatia dintre un etaj si celalalt? Nelu196 Nelu196 Buna ziua, Am o nelamurire.Avem o vecina careia-i ploua in casa.Se pare ca problema este la imbinarea dintre rosturi,intre un etaj si celalalt.Pe acolo se ... (vezi toată discuția)
Balcoane bloc Raileanu Eugenia Maria Raileanu Eugenia Maria Cei care și-au închis balcoanele cu termopan au probleme cu înfiltrarea apei mai ales când plouă. Cine trebuie să repare pragurile într-e etaje? pe care ... (vezi toată discuția)