avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incalcare drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incalcare drept de proprietate

Buna seara, am sa incerc sa fiu cit se poate de scurt si la obiect.Dupa moartea tatalui acum 10 ani a urmat succesiunea, mostenitori mama eu si sora mea. Anul acesta mai exact in luna iulie mama mi-a vindut partea ei mie, masa succesorala a fost compusa dintr-o casa cu patru camere si un teren de 2400mp.A luat aceasta decizie deoarece sora are un copil dintr-o casatorie anterioara casatorit si cu copil si stau toti pe capul si pensiua ei.Intelegerea cu sora mea a fost ca ea sa ramina in casa parinteasca cu conditia sa aiba grija de mama.Dupa nici doi au inceput discutii si scandaluri care a culminat anul acesta in luna mai cu lovirea mamei. De 8 ani impozitul aferent il platesc eu,figider si aragaz eu i-am cumparat mamei, lunar ii fac cumparaturi si ii repar cele necesare.In acest moment casa si curtea este ocupata de nepot cu nevasta si copil si sora-mea, lasindu-i mamei o singura camera. Am vrut sa o iua la mine dar nu vrea ,sora mea ca si fiu-sau nu muncesc asteapta ajutor de la primarie.Acum citeva zile dupa un nou scandal i-am cerut sora-mi sa se retraga in spatiul care ii revine si sa-mi elibereze cele doua camere ale casei ocupate de fiu-sau cu navesta si copilul. Ma amenintat ca imi da cu toporul in cap ca ei nu pleaca de acolo. Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:05, 12 Octombrie 2016
Buna seara,
Va puteti adresa instantei solicitand iesirea din indiviziune.
Cum aveti majoritatea, puteti solicita imobilul in materialitatea sa si sa-i platiti sulta.
Dupa aceia puteti solicita evacuarea tot in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul moştenire copii şi nepoti szabo33 szabo33 Eu locuiesc in Turcia oraşul Mersin de 21 ani.Eu am 2 baieti .Am doua surori bune numai din partea mamei dupa tata sint vitrege. Eu ce drept am ca moştenire ... (vezi toată discuția)
Divort / nebun Cobacel Cobacel Buna ziua ! Daca ar fi sa divorteze mama mea de tatal meu , se poate restrictiona / evacua cumva din locuinta ? Eu am 19 ani , sora mea are 17 . 1. Omul ... (vezi toată discuția)
Succesiune lysa lysa Buna ziua, In urma cu 21 de ani, tatal vitreg a murit. Mama mea a facut succesiunea pt apartamentul cumparat cu el in timpul casatoriei. Din casatoria lor ... (vezi toată discuția)