avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie cetateni straini
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie cetateni straini

buna ziua,
am cunoscut in Maroc o femeie din Senegal cu care vreau sa ma casatoresc si sa locuim impreuna in Romania. intrebarea mea este cum credeti ca e mai bine sa procedez: sa ma intorc in Maroc si sa ma casatoresc cu ea acolo, sau ea sa obtina o viza de turist sau o viza pentru vizita in Romania si sa ne casatorim aici? si ce documente sunt necesare in ambele cazuri?
va multumesc anticipat pentru timpul acordat pentru a imi raspunde la intrebari
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:03, 14 Octombrie 2016
Cetatenii romani nu au nevoie de viza ca sa intre sau sa stea in Maroc mai putin de 90 de zile. Daca va puteti casatori acolo ar fi mult mai simplu, ati transcrie in tara certificatul de casatorie strain ca sa-l obtineti pe cel romanesc. Odata transcrisa casatoria poate cere viza pentru reintregirea familiei, care se acord[ aproape fara exceptie.

Spuneti-i sa se intereseze acolo daca se poate si ce v-ar trebui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere temporar azra28 azra28 Cu viza de tip C/VV, cu multiple intrari timp de 90 zile , data de Consulatul Romaniei la Istanbul, se poate aplica pentru permis de sedere temporar? E vorba ... (vezi toată discuția)
Viza pentru sotul meu cetatean indian IoanaStanciu IoanaStanciu Buna ziua, Sotul meu este cetatean indian, ne-am casatorit in SUA si am reusit acum sa facem si transcrierea in tara, deci suntem legal casatoriti si in ... (vezi toată discuția)