Va salut cu stima! Am o nelamurire in privinta situatiei mele actuale. Eu am inchiriat o locuinta in urma cu ceva timp. Am platit avansul (garantie) si pretul chiriei pe o luna initial. La cateva zile dupa ce mi-am platit chiria, proprietarul a dorit sa evacuez si mi-a returnat garantia, dar banii pe care i-am platit pentru chiria din aceea luna nu mi i-a mai returnat. Am semnat ca dorim sa incheiem contractul dar el nu mi-a dat o copie a actului de incheiere a contractului. In schimb mi-a spus ca imi va returna banii pe care i-am platit cu cateva zile inainte sa plec.
Cum ar fi corect sa procedez pt. a imi recupera acei bani fiindca eu nu mai locuiesc acolo si el a dorit sa plec?
|Pentru a putea raspunde la obiect era necesar sa precizati concret daca in contractul de locatiune incheiat ati prevazut clauze si conditiile pentru reziliere unilaterala
Multumesc pt raspuns dar daca va referiti la contractul pe care l-am semnat ultima data, el nu mi-a oferit o copie si nu a avut rabdare sa citesc indetaliat. Eu am doar contractul de inchiriere pe care scrie ca se poate incheia si "Inainte de termen, prin Conventie semnata de ambele parti". Celelalte situatii mentionate n-ar avea relevanta in cazul de fata.
Mi-a returnat garantia deja, deci nu poate fi vorba de o situatie in care sa fi fost proprietarul pagubit.
Informatii mai specifice nu cred ca va pot oferi. Eu am vorbit cu fostul proprietar si a spus ca imi va restitui diferenta dar a pus conditia ca imobilul sa fie inchiriat pana la o anumita data pt. a ii restitui, ceea ce mi se pare ciudat. Probabil amana pt. a-si inlatura raspunderea.
Credeti ca risc ceva daca il dau in judecata?
Va multumesc foarte mult.