avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am fost pacalit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am fost pacalit

buna ziua!am cumparat acum 2 ani un autoturism iar acum sunt dat injudecata ca nu am inscris masina pe numele meu.problema este ca eu nu am cumparat masina direct de la propietar ci de la un prieten al lui care avea contract de vanzare cumparare pe masina.eu 2 sau inteles sa raman masina pe numele lui deoarece masina nu avea taxa platita.cand am cumparat eu masina am vb si cu propietarul si acesta a promis cabd se va intoarce din delegatie imi face contract de comodat asa cum a vb si cu prietenul lui.masina la timpul acela fara taxa valora undeva la 500e iar el a vandut masina cu 2500e ca imi face contract de comodat.timp de 2 ani am sunat am vb cu el despre contract si niciodata nu am reusita sa facem acest lucru spunand ca este foarte ocupat si cand are cv mai mult timp facem si asta.eu am vandut masina la randul meu vb si cu noul propietar tot cum a vorbit si cu noi.ce putem face in situatia asta?ms
Cel mai recent răspuns: sergiuionutmarius , utilizator 13:09, 13 Octombrie 2016
In primul rand incercati pe forum sa utilizati o exprimare inteligibila,deoarece prescurtarile folosite fac greu de parcurs postarea dv

Sustineti ca
eu nu am cumparat masina direct de la propietar ci de la un prieten al lui care avea contract de vanzare cumparare pe masina

Ati incheiat document autentificat pentru tranzactinare vehicul ?
Daca vanzatorul=prietenul proprietarului detine contract de vanzare vehicul dar nu a inteles sa finalizeze procedura de inmatriculare ,acesta poate sa raspunda pentru actele si actiunile sau non actiunile sale
In conditiile in care exista contract de vanzare cumparare intre proprietar si prietenul acestuia de la care dv ati achizitionat vehiculul ,nu se mai poate discuta despre incheierea unui contract de comodat de catre proprietarul vehiculului,care a pierdut calitatea de proprietar de la momentul incheierii contractului de vanzare cumparare vehicul
Probabil ca dv va aflati in situatia delicata in care ati achizitionat vehicul strict cu predare de suma convenita cu preluare documente vehicul fara certificat fiscal,fara fisa radiere fiscala de la un tert care nu era de fapt proprietarul vehiculului,iar acum proprietarul de drept din documente a inteles sa va actioneze in instanta

propietaru al facut cintract de vanzare-cumparare cu prietenul si cu fiscal cu tot ce trebuie.insa el a ramas sa faca si contract de comodat cu el sau cu cel ce cumpara masina.propietarul este mai mult plecat in tara cu serviciul si nu a binevoit sau ne a dus de nas cu acel contract.eu la randul meu am contract de vanvare-cumparare cu prietenul lui.masina este inscrisa la impozit pe numele meu.acum cel ce a vandut masina la timpul ala vrea s-o radieze.el a incasat o suma frumoasa de bani,eu ma randul meu am bangat foarte multi bani in masina pt a o pune la punct si acum ma trezesc ca voi avea un fier vechi in curte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscris pe talonul auto "instrainat catre" ovidiu2014 ovidiu2014 Buna seara. In urma cu 2 ani am vandut o masina cu contract de vanzare-cumparare luat de pe internet, nu de la politie si am scris pe talon instrainat catre la ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism instrainat fara act de vanzare/ cumparare FloAp FloAp Buna ziua, As dori sa radiez un autoturism dar problema este ca l-am instrainat fara a face act de vanzare/cumparare unui prieten, urmand sa facem actele ... (vezi toată discuția)
Scoaterea vehicolului de la impozitare aria88 aria88 Am vandut masina unei persoane care la ramdul eii a vandut-o mai departe,dar eu platesc in continuare impozitul la primarie. Ce trebuie sa fac ca sa o scot? ... (vezi toată discuția)