avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat...
Sunt insarcinatasi ar trebui sa nasc in decembrie anul acesta. Nu am lucrat inainte deci nu as putea beneficia de indemnizatie pentru copil, insa sotul meu este angajat si am inteles ca in situatia in care nu intra in concediu paternal ar putea beneficia de stimulul de insertie care este in valoare de 500 ron, pe langa salariu.
Exista o varianta mai buna deoarece suma nu este foarte mare? unde as putea sa ma interesez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 13 Octombrie 2016
Nu exista nicio varianta mai buna , decat cea mentionat de dvs.

Sotul dvs poate depune dosarul pentru acordarea directa a stimulentului de insertie (532 lei de la 01.07.2016), sens in care va beneficia de : salariul de la angajator + stimulent de insertie + alocatia de stat pentru copil (200 lei pana la varsta de 2 ani)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal înaintea concediului pentru cresterea copilului Marta0000 Marta0000 Bună Sotul meu va intra in concediu pentru cresterea copilului din ziua cand se va naste micutul, eu nefiind angajată. Intrebarea mea este în ce masura ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil /concediu de maternitate simonadum simonadum Buna ziua,trebuie sa nasc in decembrie 2012,sunt angajata din luna mai 2012;sotul meu este angajat la firma din anul 2010;ne gandim sa intre el in concediu de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie ioanagliga ioanagliga Buna ziua Am si eu o intrebarea referitoare la primirea stimulentului de insertie. Sotul meu lucreaza si poate beneficia de primirea stimulentului de ... (vezi toată discuția)