avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa cu suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa cu suspendare

Buna ziua!
Intrebarea mea este urmatoarea:
Daca pedeaspa se incadreaza in limitele 7 -15 ani si se scad limitele cu o treime datorita recunoasterii faptei apoi, in instanta, se mai scad limitele cu inca o treime datorita circumstantelor atenuante, raman cu 3 ani si o luna. La aceasta pedeapsa, deja redusa, se poate aplica pedeapsa cu suspendarea conform Noului Cod Penal?

Va multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns.
Ma puteti ajuta cumva si cu calculul reducerii limitelor pedepsei?
Eu am calculat in felul urmator:
7 ani x 12 luni = 84 luni
84 luni / 3 = 28 luni (o treime)
84 luni - 28 luni = 56 luni (pedeapsa dupa reducerea cu o treime)
56 luni / 3 = 18.66 luni (a doua treime)
56 luni - 18.66 luni = 37.34 luni (pedeapsa dupa a doua reducere cu o treime)
37.34 luni /12 luni = 3.111 ani
Este corect calculul meu?

Va multumesc anticipat.
Nu cred ca va ajuta prea mult calculele facute acum iar ce e important este sa aveti un avocat foarte bun, pentru ca , indiferent de solutia oferita in prima instanta, procurorul ori partea vatamata ori avocatul advers sigur face apel si acolo se poate schimba pedeapsa asa ca daca nu sunteti multumit de reprezentarea in instanta angajati-va un avocat foarte bun specializat pe drept penal. E o infractiune serioasa daca se pedepseste de la 7-15 ani si aveti nevoie de reprezentare pe masura.
@shiraz
Buna ziua,
Recunoastearea faptei are ca efect reducerea limitelor pedepsei cu pana la o treime. Iar instanta de judecata nu este obligata sa reduca in baza circumstantelor atenuante cu inca o treime limitele deja reduse in baza recunoasterii.

Pentru o infractiune cu limitele de pedeapsa intre 7-15 ani cu toate recunoasterile si cu toate circumstantele atenuante, greu s-ar putea ajunge la o pedeapsa de 3 ani.

Calculul facut de dvs. reprezinta un calcul teoretic in care instanta de judecata este maxim ingaduitoare si da eficienta maxima tuturor circumstantelor care sa va favorizeze, lucru care in realitate se intampla mai rar.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Iar instanta de judecata nu este obligata sa reduca in baza circumstantelor atenuante cu inca o treime limitele deja reduse in baza recunoasterii.

Utilizatorul intreaba teoretic, iar daca instanta le retine, este obligata sa reduca limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege pentru infracţiunea săvârşită cu o treime, nu este ceva optional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea cauzelor de reducere a pedepsei ContSters332771 ContSters332771 Dacă limitele pedepsei pentru infractiune sunt de exemplu de la 1 la 5 ani, se poate aplica succesiv reducerea cu o treime a acestora prin procedura ... (vezi toată discuția)
Recunosterea faptei florin2kx florin2kx Am inteles ca in cazul de trafic de canabis, daca faci un denunt limitele pedepsei sunt reduse la jumatate. Am mai citi in codul penal ca, daca recunosti fapta ... (vezi toată discuția)
Oug195/2002 ContSters280428 ContSters280428 Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: X a consumat alcool si ulterior s-a urcat in auto. Politia l-a oprit la o distanta de 20metri. i-a luat probe ... (vezi toată discuția)