avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme cu terenul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme cu terenul

Detin 6 hectare de teren, pe care de trei ani, il lucreaza o societate comerciala, fara acte. Anul acesta, a fost semanat cu grau, iar eu l-am recoltat fara ca societatea respectiva sa stie. Societatea respectiva a depus plangere impotriva mea pentru FURT. Se poate sa fiu condamnat pentru Furt, daca am recoltat graul fara acordul acestora?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:32, 13 Octombrie 2016
Se poate !
Buna seara,
Atata timp cat chiar dumneavoastra ati aratat ca acel teren a fost lucrat si cultivat de acea societate iar dumneavoastra l-ati recoltat este FURT!
Art. 228 Cod Penal:
Furtul
(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Art. 231. Cod Penal
Plângerea prealabilă şi împăcarea
(1) Faptele prevăzute în prezentul capitol, săvârşite între membrii de familie de către un minor în paguba tutorelui ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se pedepsesc numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(2) În cazul faptelor prevăzute la art. 228,art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) şi c) şi art. 230, împăcarea înlătură răspunderea penală.

Asa ca, va sfatuiesc sa va impacati cu cei care au depus plangerea ca sa scapati de probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt, retragere plangere AIAIOANA AIAIOANA Dupa noul cod penal,la incadrarea de furt ,daca se retrage plangerea,mai continua actiunea penala?Mentionez ca dosarul a fost inregistrat la judecatorie pe 31 ... (vezi toată discuția)
Dosar penal adi2018 adi2018 Buna ziua! Daca am dosar penal pentru furt calificat dar nu am primit nici amenda nici nimic,s a solutionat cazul pentru ca m am impcat cu partile ... (vezi toată discuția)