avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal

Buna ziua! Daca am dosar penal pentru furt calificat dar nu am primit nici amenda nici nimic,s a solutionat cazul pentru ca m am impcat cu partile vatamate...apare in cazier?si daca da,in cat timp va expira dosarul?
Cel mai recent răspuns: adi2018 , utilizator 20:23, 8 Noiembrie 2017
Împăcarea părților înlătură răspunderea penală!
Articolul 231 din Codul penal
Plângerea prealabilă și împăcarea
(1) Faptele prevăzute în prezentul capitol, săvârșite între membrii de familie de către un minor în paguba tutorelui ori de către cel care locuiește împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se pedepsesc numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(2) În cazul faptelor prevăzute la art. 228, art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) și c) și art. 230, împăcarea înlătură răspunderea penală.
Dar am fost sa mi scot cazierul și mi a spus ca nu mi l poate da pe loc,a spus sa ma duc la IPJ ,cum ar veni mi a dat de înțeles ca apare in cazier..
~ Conținut șters la cerere ~
m am impacat cu partile dar au avut si pretentii,oricum dosar penal am ...deci lamuriti ma daca apare sau nu ,am fost si prin instanta etc .
nu mi a dat cu suspendare ,am platit doar cateva cheltuieli judiciare si atat ...

Alte discuții în legătură

Furt, retragere plangere AIAIOANA AIAIOANA Dupa noul cod penal,la incadrarea de furt ,daca se retrage plangerea,mai continua actiunea penala?Mentionez ca dosarul a fost inregistrat la judecatorie pe 31 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu terenul marincas2003 marincas2003 Detin 6 hectare de teren, pe care de trei ani, il lucreaza o societate comerciala, fara acte. Anul acesta, a fost semanat cu grau, iar eu l-am recoltat fara ca ... (vezi toată discuția)