Buna ziua as dori sa imi spune-ti daca as putea sa fiu despagubit avind in posesie un astfel de carnet CEC primit de la parinti ,si cum se procedeaza.
Am citit intr-o stire ca ar trebui sa fac o adresa catre ministerul Finantelor si altele catre BRD si CEC bank dar nu am habar ce trebuie sa contina o astfel de adresa catre cele mentionate.
Poate aveti un exemplu sau poate indruma dumneavoastra.
am o cunostinta care a mers cu un carnet de CEC de economii, depunerile fiind facute de bunici in anii 80'-89' si ca raspuns - "nu mai exista un astfel de depozit in baza noastra de date". Desi pe acel carnet au fost depuse sume micute asa cum se proceda de unii bunici in acea vreme.
Credeti ca au procedat corect fuctionarele de la CEC ? nu era corect ca acele sume sa fie transformate, denominate sau aduse cumva la o valoare reala???
Am vazut un caz la TV in care o persoana a depus banii din vanzarea unui apartament inainte de denominare si dupa ceva tim cand a verificat a ramas socata ce suma a ramas sau daca nu gresesc trebuia sa plateasca "administrarea de cont" din buzunar.
Nu se dau nici un fel de despăgubiri, aveți dreptul să vă revendicați moștenirea și apoi să lichidați carnetul CEC, dar mergeți la sucursala județeană, nu la agenții oarecare.
Dacă bunica a fost inspirată să aleagă carnet cu depunere la termen, dobânda la acel produs a acoperit oarecum inflația și banii au fost salvați parțial de la devalorizare.
Dacă a depus pe carnet cu dobândă la vedere, nu mai aveți ce lichida, decât eventual vreo 10-20 bani RON.