avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara pentru un major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara pentru un major

am un fiu caruia ii platesc pensie alimentara el a implinit 18 ani acum un an pensia este data catre mama acestuia acum nu trebuie sa ma dea el in judecata pentru a primi pensie alimentara Vechea hotarare nu este nula deoarece plateam pensie minorului ?Este legal ca mama sa incaseze o pensie pentru un minor care nu mai este minor? POT recupera de la mama suma pe care a primit o dupa parerea mea ilegal ne existind o hotarire de plata in favoarea majorului
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 07:16, 14 Octombrie 2016
Majorul trecut de 18 ani daca mai continua scoala, are dreptul la pensie de intretinere pe toata perioada studiilor pina la 26 de ani.
Nu este legal si nici corect sa platiti pensia catre mama acestuia, daca a implinit 18 ani, trebuie sa-i platiti lui direct.
Fata de mama majorului nu mai aveti nici o obligatie materiala.

Nu e nevoie sa va dea in judecata, daca stiti ca este in continuarea studiilor ii platiti intr-un cont banacat al lui, sau trimiteti prin posta pe numele copilului major.
Daca se ajunge sa va dea in judecata veti suporta suplimentar si cheltuielile de judecata, pentru ca prin neplata va pune in intirziere.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2016
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie major jully3tt3 jully3tt3 Buna ziua ! Am platit pensie alimentara copilului pana la implinirea varstei de 18 ani si inca vreo 2 luni dupa aceasta stiind ca este la scoala. Din iunie am ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil si pensie alimentara catalinmr catalinmr Buna ziua! Am un copil ce a implinit 18 ani. Eu de mama lui am divortat de peste 16 ani , ea revenind la numele de fata si copilul ramanand cu numele meu. In ... (vezi toată discuția)