avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperarea valorilor din Libretele CEC depuse inainte ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperarea valorilor din Libretele CEC depuse inainte de 1990

Buna ziua,

Am o intrebare, se tot vehiculeaza in ultima perioada ca persoanele care aveau sume depuse pe Livretele CEC de economii de dinainte de 90 isi pot recupera banii, raportati la inflatia actuala sau in titluri de stat. Stiu ca o cale sigura este aceea de a da statul in judecata, insa este un proces de durata si nu stiu cu ce as mai ramane dupa ce se platesc toate cheltuielile de judecata.
Intrebarea mea este: Se pot recupera acei bani si pe alta cale? Pot face dovada existentei acelui libret de economii deoarece inca il mai am.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:48, 14 Octombrie 2016
Nu e deloc sigur asa cum credeti dvs ca veti castiga prin judecata, iar alta cale nu exista.
Primesc despagubiri cine economisea pt dacii.

Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
multumesc frumos!
Banii depuși la CEC nu sunt pierduți. Mergeți cu libretele și solicitați lichidarea soldului.
Dacă sunt librete cu dobândă la termen, și-au cam păstrat valoarea prin dobânda acordată.
Dacă sunt din cele fără dobândă, nu prea mai aveți ce lichida, dar pentru asta nu-i vina băncii.
La cele cu dobândă dacă ați depus în 1989 un sold de 10.000 ROL(lei vechi), acum ați putea avea pe carnet aproximativ între 30.000.000 - 40.000.000 lei vechi(ROL) sau 3000-4000 RON.
Numai dacă pe libret scrie -» CU DEPUNERE LA TERMEN.
Dacă scrie cu depunere LA VEDERE, mai aveți de ridicat posibil un sold de 1 leu - 2 lei RON(lei noi), sau poate o ideie mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire pt carnetele de cec din anii 1988-1989 slivneanu2001 slivneanu2001 Despagubire pt carnetele de CEC se dau?Am fost la cec si am primit raspuns ca : \"nu mai exista un astfel de depozit in baza noastra de date\". Mai se pot ... (vezi toată discuția)
Retragere bani cec snoopy17 snoopy17 buna ziua , bunicul meu a decedat acum 6 ani de zile si facand curat in toata casa , peste tot am gasit un cec pe care scrie \\" Casa de economii si ... (vezi toată discuția)
Librete cec cu dobanda si castiguri autoturisme... mihai63 mihai63 Am gasit printre actele vechi ale parintilor mei niste librete cu dobanda si castiguri in autoturisme (cu limita de suma minim 5000 lei), emise intre anii 1972 ... (vezi toată discuția)