avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil 2016
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil 2016

Buna ziua!Sotia mea urmeaza sa nasca in luna noiembrie 2016 .Am fost la primarie pentru a cere informatii despre indemnizatie si ni sa spus ca nu poate beneficia de acea indemnizatie deoarece nu are 12 luni muncite CONSECUTIVE.In legea 66/2016 spune ca beneficiaza de indemnizatie persoanele care in ultimele 24 de luni au venituri impozabile (salarii) minim 12 LUNI .Nu specifica nimic de consecutiv. Sotia are 14 luni muncite in ultimele 24 de luni dar nu consecutive.are o pauza de 2-3 luni intre servicii.Sfaturi?Pareri ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:54, 15 Octombrie 2016
Dragoshelul a scris:

Buna ziua!Sotia mea urmeaza sa nasca in luna noiembrie 2016 ......

In acest caz , perioada eligibila pentru CCC este : decembrie 2014 - noiembrue 2016.

Detaliati cat mai exact statutul pe care l-a avut/il are sotia in aceasta perioada.
din decembrie 2014 pana in noiembrie 2016 (cand naste) acumuleaza 14 luni de salariata.cu o ridicare "in grad" avansare + salariu mai mare.Nu ma intereseaza suma ,ma intereseaza de ce unele primarii spun ca in cazul ei CCC nu se aplica iar altele spun ca se aplica.Legea spune clar ....12 luni impozate in ultimii 2 ani ceea ce indeplineste.Ca raspuns la comm dvs in tre decembrie 2014-noiembrie 2016 acumuleaza peste 12 luni (venituri impozabile-salarii) numai ca nu sunt consecutive ,avand o pauza ...1-2 luni.
In acest caz, beneficiaza de indemnizatia pentru CCC.

Normele de aplicare a OUG 111/2010:
Art. 4
...
(4) Constituirea perioadei prevazute la art. 2 alin. (1) din ordonanta de urgenta se stabileste, dupa cum urmeaza:

a) din 12 luni consecutive, in cazul in care in aceasta perioada se realizeaza fara intrerupere venituri supuse impozitului si/sau se inregistreaza una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) din ordonanta de urgenta;

b) din 12 luni succesive, in care sunt indeplinite conditiile de acordare, in cazul in care in perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului si/sau inregistrarea uneia sau mai multora dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) din ordonanta de urgenta s-au produs cu intreruperi.

(5) Luna calendaristica in care s-a nascut copilul sau in care s-a inregistrat una dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2) din ordonanta de urgenta, indiferent de ziua din aceasta luna in care s-a produs nasterea ori s-a inregistrat situatia, face parte integranta din perioada prevazuta la alin. (4).
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu si indemnizatie crestere copil radudura radudura Buna ziua, Sotia mea urmeaza sa nasca la finalul lunii Noiembrie 2017. A fost angajata pana la finalul lunii August 2016 si in prezent a primit o oferta de ... (vezi toată discuția)
Voi mai beneficia de indemnizatie? Marisssa Marisssa Buna ziua! Am lucrat 5 ani intr-o companie pana la data de 14 aprilie 2017.Apoi mi-am dat demisia si am plecat din tara.M-am reintors in tara si am ramas ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Mirelaionita12 Mirelaionita12 Buna seara! Urmează sa nasc pe 15nov 2016.perioadele în care am lucrat sunt 01.10.2010-25.08.2015 si 05.07.2016-30.09.2016.Consider ca îndeplinesc condiția ... (vezi toată discuția)