avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Posibilitatea scoaterii la concurs a unor posturi in ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Posibilitatea scoaterii la concurs a unor posturi in contextul OUG 34/2009

Este vorba de un proiect, un PIN, finantat de Guvern, in speta de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, cu privire la infiintarea unui centru destinat copilului cu comportament delincvent, prin care au fost prevazute cheltuieli salariale cu personalul ce urma a fi angajat, pana la finele anului 2009 incepand din septembrie, cheltuieli fiind suportate de Autoritate, iar angajatorul va fi Directia. Proiectul si conventia de finantare incheiata intre ANPDC si DGASPC (directia pentru protectia copilului) au fost incheiate in luna februarie 2009. Intre timp a aparut OUG 34/2009 prin care se suspenda ocuparea prin concurs/examen a posturilor vacante ... etc (art. 22 al. 1). Pentru posturile prevazute prin proiectul acesta nu au fost demarate procedurile de organizare a concursului. Exceptia de la art. 22 al. 2 vorbeste de posturi ce se vor vacanta. Dupa parerea mea, aceste posturi prevazute prin proiect sunt posturi ce se vor infiinta, pentru ca ele nu exista, nu au fost scoase inca la concurs, ci urmeaza a fi.
Intrebarea mea este: aceste posturi prevazute prin proiect sunt posturi vacante sau nou infiintate ? Situatia se supune prevederilor restrictive ale art. 22 din OUG 34/2009? Pot fi scoase la concurs aceste posturi?
Cel mai recent răspuns: puru geta , utilizator 09:35, 31 August 2009
nefiind o autoritate sau institutie publica nou infiintata (vezi art. 3din OU nr. 223/30.12.2008 care nu a fost abrogat de OG nr. 34/11.04.2009) nu se pot scoate la concurs posturile vacante, din cate am inteles posturile sunt in cadrul Directiei de Protectia Copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de ocupare a unui post vacant (functie publica din cadrul deconcentratelor) laura-olaru laura-olaru buna ziua, as vrea sa stiu care este procedura de ocupare a unui post vacant. In OUG 223/2008 se foloseste aceasta sintagma, respectiv \"procedura de ... (vezi toată discuția)
Concurs functionar public pe perioda determinata animarsrl animarsrl buna ziua, sunt functionar public si urmeaza sa intru in concediu de crestere copil. As vrea sa stiu daca pe perioda suspendarii raporturilor mele de ... (vezi toată discuția)
Procedura de infiintare a unui compartiment janina drula janina drula o primarie doreste infiintarea unui compartiment de achizitii publice deoarece asa prevede legea.In cadrul acestui compartiment functioneaza o singura persoana ... (vezi toată discuția)