avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendarea prescriptiei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendarea prescriptiei

Pot invoca suspendarea prescriptie in luna octombrie daca a intervenit o spitalizare de 2 luni inainte de implinirea termenului de presciptie din 01 februarie a.c. ? Poate fi considerata forta majora chiar daca spitalizarea nu se refera la maini sau capacitatea de gandire ?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 23:35, 20 Octombrie 2016
V-ati fi incadrat in situatia prevazuta de art. 2.522:


„( 1) Cel care, din motive temeinice, nu şi-a exercitat în termen dreptul la acţiune supus prescripţiei poate cere organului de jurisdicţie competent repunerea în termen şi judecarea cauzei.
(2) Repunerea în termen nu poate fi dispusă decât dacă partea şi-a exercitat dreptul la acţiune înainte de împlinirea unui termen de 30 de zile, socotit din ziua în care a cunoscut sau trebuia să cunoască încetarea motivelor care au justificat depăşirea termenului de prescripţie”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara necontestata ContSters134265 ContSters134265 3 angajati au fost sanctionati disciplinar dupa 18 luni de la savarsirea abaterii. Acestia nu au contestat la tribunal, desi fapta nu putea fi aplicata, decat ... (vezi toată discuția)
Unde pot afla daca s-a dezbatut succesiunea ? AlexGM AlexGM Parintii mei au divortat când eu eram copil. Tatal meu s-a recasatorit si a avut alti copil. Dupa aceasta perioada, nu am mai tinut legatura aproape deloc. ... (vezi toată discuția)
Depunere cerere repunere in termen prescriptie aidu aidu La termenul 5 din dosar, instanta mi-a respins cererea de repunere in termen, dupa ce la termenul 4 proclamase stingerea dreptului la actiune. Motivul pt care ... (vezi toată discuția)