avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ROG UN RASPUNS URGENT !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ROG UN RASPUNS URGENT !!!!!!!!!!!!!!!!!!

intrebarea mea este,daca se considera contraventie sau infractiune emiterea unei facturi fiscale,pentru prestari servici ( reparati auto spre exenplu ) si firma are obiect de activitate principal ; ,,comert cu amanuntul''. mentionez faptul ca nu sa emis si chitanta.

in speranta ca voi primi un raspuns va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 09:06, 27 August 2009
Dar nu poate fi anulata si emisa o alta factura?
Factura este emisa legal daca societatea are inscrisa pe lista obiectelor de activitate ( chiar daca nu e principal) si activitatea respectiva (ex: reparatii auto) in baza careia a emis factura
Daca societatea are si "reparatii auto" intre codurile caen atunci nu este nici o problema . Daca nu are atunci trebuie stornata factura si data o alta factura conform obiectului declarat de activitate. Altfel , fapta este contraventie iar sumele incasate se confisca!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Ce cod caen se trece in declaratiile si raportarile fiscale ??Cel principal ??care in cazul meu nu se exercita sau cel aferent activitatii exercitate in anul ... (vezi toată discuția)
Activitati fotografice nunta AndreeaGeorgi AndreeaGeorgi Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog, cu urmatoarea situatie: am o SC cu activitate principala 4711 (comert cu amanuntul in magazine nespecializat) iar ca si ... (vezi toată discuția)
Distributie online - cod caen si autorizatii marianbacau marianbacau Buna ziua, Incercam sa ne dezvoltam pe partea de online, si avand o oarecare experienta in anumite domenii am spus sa incepem de acolo. Daca la partea ... (vezi toată discuția)