avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

La contractul de intretinere cu uzufruct viager facut unuia dintre copii mai are loc succesiunea?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: floridelotus , utilizator 18:42, 16 Octombrie 2016
Nu daca s-a instrainat dreptul de proprietate in schimbul intretinerii si nu mai sunt alte bunuri in patrimoniul decedatului.
Dacă defunctul nu are bunuri în proprietate nu aveți ce sa moșteniți.
Vedeți ca și datoriile se pot moșteni.
Parintii mei mi-au facut contract de intretinere, in care spun,,transmitem grevat cu dreptul de uzufruct viager si cu obligatiunea de intretinere viagera,dobanditoarei...si se enumera tot ce au in proprietate.iar eu [dobanditoarea] sunt obligata in solidar sa-i intretin si sa-i inmormantez.Mai am un frate care nu s-a implicat deloc,dar care si-a insusit 3 exemplare ale acestui contract si nu stiu la ce i-ar folosi.si ce intentioneaza.Deci inteleg ca in acest caz nu se mai face succesiune? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si contract de intretinere floridelotus floridelotus Parintii mei mi-au facut contract de intretinere, in care spun,,transmitem grevat cu dreptul de uzufruct viager si cu obligatiunea de intretinere ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere leleti leleti In urma cu o saptamana eu si mama mea am semnat un contract de intretinere in urma caruia eu m-am angajat sa-i ofer toate cele necesare traiului zilnic pe tot ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere și constituire uzufruct viager ContSters457659 ContSters457659 Transmit fiului meu din actuala căsătorie, nuda propietate asupra imobilului proprietatea mea , în schimbul asumării obligației de a ne intretine pe mine ... (vezi toată discuția)