avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare Indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare Indemnizatie

Buna ziua,
Va informez ca am o fiica care este cetatean roman si a terminat facultatea in Anglia si care in prezent este studenta la master tot in Anglia, nu este casatorita si a nascut un baietel pe data de 01.02.2016 care are certificat de nastere eliberat de statul englez( cetatenie engleza) -tatal copilului fiind englez.Va rog sa-mi spuneti daca poate beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului pana la doi ani din partea statului roman si totodata de alocatie daca ea este studenta la master in Anglia .
Mentionez ca nu a lucrat in ultimii ani.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: luciaichim , utilizator 19:37, 17 Octombrie 2016
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
....

2.
... a nascut un baietel pe data de 01.02.2016 care are certificat de nastere eliberat de statul englez...


Perioada eligibila pentru CCC este martie 2014 - februarie 2016.

Ce statut a avut fata dvs in acesta perioada?
In perioada martie 2014-februarie 2016 fata mea a fost studenta la zi in Anglia(nu a lucrat niciodata) .In prezent facem demersuri si pentru obtinerea cetateniei romane pentru nepotelul nostru.Sa inteleg ca si dupa otinerea acestei cetatenii fata mea nu va beneficia din partea statului roman nici de indemnizatie pentru cresterea copilului si nici de alocatie pentru copil, deoarece este studenta la master la zi si locuieste impreuna cu copilul in Anglia.
Va multumesc anticipat pentru raspundul dvs.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum renunt la alocatia de stat pentru copil ? DanielaBlaj DanielaBlaj Buna ziua, Sunt in situaia de a renunta la alocatia de stat pentru copilul meu in Romania dar nu stiu cum sa procedez. Lociesc cu sotul in Marea Britanie, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. o fostă studenta m-a intrebat daca a lucrat in românia ... katysan katysan Buna ziua. O fostă studenta m-a intrebat daca a lucrat in România și a plecat în străinătate are dreptul la indemnizația de creștere a copilului? ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc marinus_tl marinus_tl Am nascut un copil in Anglia dar eu imi platesc cartea de munca in tara . pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? Sau de alocatia de 200 lei? (vezi toată discuția)