Buna,ma numesc Dorin,nu stiu daca a-m postat corect problema si poate exista cineva care ma poate ajuta si lamuri.Multumiri anticipate tuturor care pot sa piarda cateva minute ajutindu-ma.
Am 45 de ani,locuiesc intr-un imobil cu chirie la stat tot de 45 de ani.Pe scurt povestea este ca a-m incercat sa cumpar apartamentul in care locuiesc de prin 2003-2005 dar aceasta achizitie nu a fost posibila deoarece imobilul a fost incadrat la constructie istorica.Intre timp,in urma reglementarilor a fost scos de pe acea lista cu monumentele si a fost reincadrat pe o alta lista a zonei de arhitectura istorica si astfel vinzarea a fost posibila,dar intre timp a-m facut 2 infarcte si in urma "contactelor" cu medicii a-m ramas fara posibilitati materiale si nu a-m mai avut posibilitatea financiara sa-mi cumpar apartamentul.In 2005 imobilul a fost revendicat de proprietar,caruia statul ia achitat despagubiri banesti.Intre timp,a-m primit sprijinul financiar al copiilor si a-m dorit din nou sa cumpar apartamentul,DAR mi s-a comunicat ca proprietarii au revendicat din nou casa dupa 4 ani de la primirea banilor,ulterior pe cai proprii a-m aflat ca sunt 2 d-ne proprietari in varsta de peste 70 de ani,iar una a si decedat.NU pot realiza ce pot face,deoarece,nici nu o pot cumpara iar in ziua de azi fondul locativ amina sa-mi dea contractul de inchiriere anual motivind revendicarea.Stimati d/ni,d-ne astept un sfat de la DVS. deoarece nu sunt in clar cum poate revendica a 2 oara dupa ce proprietarul s-a declarat de acord si a incasat suma.
A doua intrebare ar fii:Am doar 8 ani in campul muncii pe cartea de munca,am 2 infacte miocardice(atentie : nu preinfarct) am diabet zaharat de tip 2 iar cand a-m intrebat medicul daca ma poate pensiona pe caz de boala,acesta a spus ca nu se poate deoarece nu a-m vechime in campul muncii....asa o fii ?? sau trebuie "cotizatie".Zau,nu mai stiu ce sa fac,sa cred,poate vreunul din DVS. ma poate ajuta cu vreo explicatie legala.Va multumesc....
Potrivit OUG 44/2009 contractul dv. de inchiriere s-a prelungit cu inca 5 ani incepind cu 10 mai 2009.
Chiar daca nu indepliniti conditiile de penie de invaliditate trebuie sa vi se acorde in aceste conditii un ajutor social
Daca in urma infasrctului aveti proteza, atunci beneficiati de drepturile conf. Legii 448/2006 si va puteti incadra intr-un grad de invaliditate. Incercati aceasta solutie.
Daca proprietarii au primit despagubirile pentru imobilul in care locuiti, acestia nu mai pot revendica a 2-a oara acelasi imobil. Despagubirile au fost acordate avand in vedere valoarea imobilului nu numarul proprietarilor. Banuiesc ca acestia vor imparti intre ei despagubirile primite de unul din ei. Incercati sa deschideti actiune avand ca obiect obligatia de a face impotriva Primariei si a unitatii care administreaza acest imobil. Mai nou a intervenit si Legea 1/2009.
Ar trebui sa vedeti in ce faza se afla procesul in revendicare si eventual sa interveniti.
SUCCES.
PS. Nu sunt jurist, deci acesta este doar un sfat ce vi-l dau ca utilizator. Incercati sa contactati un avocat. Conf.OUG 51/2008 aveti dreptul ajutor public judiciar.
Cumpar dar nu pot
wirtej
am in fata un extras de CF care la sarcini nu are mentionat nimic(o parte dintrun imobil, un ap.).notarul cere contractul de vinzare si observa ca imobilul a ... (vezi toată discuția)
Case nationalizate
dadida
Buna ziua
As dori sa cer sfatul in legatura cu achizitionarea unei locuinte cumparata de catre actualul proprietar prin legea 112/1195 .
Casa a fost ... (vezi toată discuția)