avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de vechime

O persoana care lucreaza, in fiecare luna primeste fluturasul privind salariul pe care il mai are de luat. Pe fluturas, este scris salariul de baza, spor zona, spor risc, venit brut, retinere somaj, retinere CAS, retinere impozit, etc.

Deci e trecut toate pe fluturas, doar sporul de vechime nu este trecut. Ce se poate face in acest caz, pentru ca asa cum stim, exista spor vechime:
3 ani vechime = 5% spor vechime,
5 ani vechime = 10% spor vechime,
10 ani vechime = 15% spor vechime,
15 ani vechime = 20% spor vechime,
peste 20 ani vechime = 25% spor vechime.

Cum se poate afla ca i se plateste sporul de vechime pentru stagiul de vechime?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:21, 18 Octombrie 2016
Acordarea sporului de vechime este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

In lipsa unor astfel de prevederi , nu exista obligatia de acordare in sarcina angajatorului.
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Narcisa_ a scris:

, pentru ca asa cum stim, exista spor vechime:

De unde stim?

Probabil , ca de la alti colegi care beneficiaza de asa ceva.
Sporul este calculat la vechimea totala in munca sau la vechimea in firma ..?
Sporul se acorda in functie de vechimea totala in munca.

Alte discuții în legătură

Salariul de baza si sporurile apetra apetra Ordinul 64/2003 modificat precizeaza: \"1.Salariul de bază lunar brut: ...lei 2.Alte elemente constitutive: a)sporuri ... ; b)indemnizaţii ... ... (vezi toată discuția)
Spor vechime Florica3 Florica3 Ce spor de vechime se aplica la salariu de baza daca am vechime peste 25ani. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Spor vechime in munca elenasuch elenasuch buna ziua am rugamintea de a ma lamuri daca eu lucrez intr o fundatie dar ca punct de lucru intr o institutie bugetara ( salariul ami este platit de la ... (vezi toată discuția)